avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De cate ori se poate amana pronuntarea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De cate ori se poate amana pronuntarea?

Am un proces la curtea de apel ,s-a judecat recursul si de doua ori s-a amanat pronuntarea sentintei din lipsa de timp-exprimarea exacta este:deoarece pentru deliberare este nevoie de mai mult timp se amana pentru data de...As vrea sa stiu de cite ori se poate amana ,este vreo regula sau ma pot astepta ca o duc tot anul in amanari?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 260 alin 1 CPC spune ca "pronuntarea se poate amana pentru un termen care nu poate fi mai mare de 7 zile in cazul in care instanta nu se poate hotari de indata."
Sunt cazuri in care pronuntarea se amana si de 4 ori

La mine arata cam asa:... E posibil? Adica cat poate prelungi? Macar sa zica ca "respinge" si stim o treaba...

TERMENE DE JUDECATÃ:

Data Detalii
07/05/2012 Amână cauza
Solutie: Amână pronunţarea la data de 09.05.2012. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07.05.2012.

09/05/2012 Amână cauza
Solutie: Amână pronunţarea la data de 16.05.2012. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 09.05.2012

16/05/2012 Amână cauza
Solutie: Amână pronunţarea la data de 23.05.2012. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16.05.2012
diandrei a scris:
Adica cat poate prelungi?

Nu exista un numar de termene prevazut in Codul de procedura civila la care instanta sa fie limitata a amana pronuntarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci poate dura si 20 de ani de amanari... Frumos... Ce sa zic...
Ei.... :) Nu am vazut niciun dosar in care sa se amane de douazeci de ori pronuntarea si nici macar de zece ori. Amanarea pronuntarii de mai multe ori este si ramane o situatie de exceptie.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

De cate ori poate fi amanata o pronuntare ? stepetrache stepetrache buna seara! am un proces pe rol de 5 ani. suntem inca la fond. inca nu s-a pronuntat solutia, se tot amana de 1,5 luni, adica au fost 6 amanari de pronuntare ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea in procesul civil Anca Puma Anca Puma Va rog frumos, cine poate sa-mi spuna si mie care este regula intr-un proces civil in ceea ce priveste pronuntarea, aceasta se face in sedinta publica sau ... (vezi toată discuția)
Portalul instanțelor de judecatã. detalii despre dosare. Popescu2012 Popescu2012 1. Potrivit cărei legi (regulament intern, etc.) se asigură veridicitatea detaliilor despre dosare (ne) publicate pe portalul instanțelor de judecată? ... (vezi toată discuția)