avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită facturi neplatite furnizor telefonie- problema cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

facturi neplatite furnizor telefonie- problema cu firma de recuperari

Am o factura la furnizor telefonie mobila 20 mil., din Iulie, contractul a ajuns la o firma de recuperari, am platit in Decembire 3 mil. pentru ca atat mi'am permis in speranta ca vor anula executarea silita vazand ca incerc sa o platesc dar azi 25.01.2012 am primit o alta scrisoare spunand ca maine 26.01.2012 este ultima zi de plata pentru achitarea datoriei altfel vor incepe executarea silita. Ce pot face in acest caz? Am inteles ca orice suma voi plati pentru a completa datoria va anula executarea. Astept un sfat. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:12, 27 Ianuarie 2012
IamandiFlorin a scris:

Am inteles ca orice suma voi plati pentru a completa datoria va anula executarea.

Eronat
Executarea silita poate fi suspendata eventual numai de catre instanta de judecata investita cu actiune de catre partea interesata
Aveti dreptul sa formulati contestatie la executare,in cadrul careia instanta poate dispune suspendarea executarii silite,conditionat de plata unei cautiuni

Mergeti la ei cu suma de bani pe care puteti sa o achitati maine si incercati sa gasiti o modalitatea de rambursare extrajudiciara. Eventual semnati un angajament de plata prin care va obligati sa achitati conform angajamentului asumat.
Executarea silita este o procedura de durata, iar daca Dvs. va angajati ca veti restitui suma intr-un interval mai scurt, e posibil ca aceasta solutie sa fie agreata si de firma de recuperare creante.
Succes!
N-au cum sa "inceapa executare silita" ca nu au titlu, intai trebuie sa va actioneze in judecata, sa obtina o hotarare, apoi sa se adreseze unui executor.. acela sa ceara incuviintare de la instanta pt executare silita.. abia apoi executorul va poate executa silit prin poprire pe salariu daca aveti sau/si prin vanzarea unor bunuri.
Incercati sa intelegeti cu ei sa platiti in rate cred ca le convine si lor , daca nu ajungeti la intelegere si va actioneaza in judecata ,platiti pana la primul termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata judiciare la stat si persoane vatamate mateianu mateianu prin sentinta penala definiva trebuie sa platesc cheltuieli de judecata la stat in suma de2400 lei si cheltuieli de judecata la parti vatamate in suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita peraspera peraspera Buna ziua, Am ajuns si aici...dupa un \"proces sfarsit printr-o executie publica \"la TB, executorul spune ca in termen de 1(una )zile sa depun suma de...care ... (vezi toată discuția)