am fost victima unui accident rutier in aprilie 2009 si am necesitat 29 de zile de ingrijiri medicale.Eram intr-un taxi si s-a izbit in noi o d-na judecatoare dar din cate am inteles,ancheta politiei l-a scos vinovat pe soferul taxiului care nu avea toate actele in regula.Dosarul e pe rol acum la parchet,urmeaza a6a sedinta,iar eu am aflat de pe net intamplator pt ca sunt plecata din tara.Nu inteleg de ce e citat numai soferul si nu am vazut pe listele parchetului nici numele firmei de taxi nici al judecatoarei care s-a izbit in noi, e normal?Vreau sa stiu cum as putea sa beneficiez de daunele morale si materiale de care as avea dreptul in acest caz si unde trebuie sa ma adresez in caz de nedreptate din partea instantei tinand cont ca o judecatoare s-a izbit in noi si a mutat masina de la locul accidentului pana la venirea politiei.
sunt citata ca parte civila in procesul penal am depus plangere dupa iesirea mea din spital,dar pe mine ma ingrijoreaza faptul ca nu e citata in proces nici firma de taxi si nici judecatoarea care s-a izbit in noi,iar soferul taxiului nu are nimic .
Inteleg ca nu sunteti la prima infatisare, astfel ca , dupa regulile procesual penale partile care au fost prezente la un termen nu se mai citeaza la urmatoarele.S-ar cita doar daca n/ar fi fost prezente deloc.
Nu ar fi un motiv de ingrijorare acesta, iar partea care va fi gasita vinovata va dati seama ca va raspunde, iar dvs. veti fi despagubita.
multumesc mult de raspuns,infatisarea e pe 31 ianuarie si voi fi prezenta.imi puteti da si o idee cam cat as putea cere daune morale tinand cont ca am avut leziune pe coloana si am avut 8 zile de spitalizare si apoi inca 21 de zile in ghips pana la brau?In plangerea penala am spus ca voi comunica suma ulterior in functie de starea sanatatii mele.
Dvs. solicitati o suma care sa acopere costul tratamentului, pe care il veti dovedi cu acte, si o suma care sa compenseze si prejudiciul moral, in functie de cum apreciati consecintele nefaste ale accidentului, in plan fizic, psihic si afectiv,de importanta valorilor lezate, de masura in care acestea au fost lezate,de intensitatea cu care au fost percepute consecintele vatamarii . Oricum, instanta va va acorda o suma rezonabila si nu neaparat suma pe care o veti solicita, intrucat, se considera ca acordarea unei sume exorbitante ar conduce la o imbogatire fara just temei a aceluia care le primeste .
Accident auto
danny_danutz
Buna ziua as dori sa stiu si eu daca pot castiga bani macar sa imi platesc spitalizarea de pe urma unui accident auto in care nu sunt vinovat, celalalt sofer ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
Dash
Buna seara,
Am suferit un accident rutier in urma caruia nu am avut nici o zi de spitalizare dar mai multe zile de recuparari medicale (30 de zile).
As dori ... (vezi toată discuția)