avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mod calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mod calcul caldura

cine ma poate lamuri daca in calculul incalzirii unui apartament fara repartitoare se ia in calcul si faptul ca apartamentul este la ultimul etaj?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 21:49, 3 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Daca sunteti intr-un bloc cu repartitoare, chiar daca apartamentul este fara repartitoare trebuie sa se aplice corectia pentru ultimul etaj.

Daca blocul nu are repartitoare (ca nu ne-ati spus despre asta) calculul se face in functie de cota-parte indiviza fara nicio corectie.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
elga50, moderator
corect calculul se face dupa suprafata radianta
@proprietaru,
Domnule nu mai dezinforma poporul cu calculatorul!

Raspunsul corect:
1. In mod normal, prin proiectare apartamentele de la parter si ultimul nivel, au caloriferele prevazute cu mai multe elemente. Puteti verifica situatiile la dvs.. La mine (stau la et. 5 din 10), caloriferul are 15 el.. Apartamentul de la et. 10, pe coloana mea, are 25 (acelasi tip de calorifer, sa fim intelesi). Deci compensarea este automata in conditiile in care, la vremea respectiva nu aveam repartitoare de costuri si repartizarea costurilor cu incalzirea se facea proportional cu cata-parte indiviza de proprietate (sup. utila).

2. In conditiile in care repartizarea costurilor cu incalzirea se face prin repartitoare de costuri, firma care face aceste calcule/repartizari, inainte de incheierea contractelor individuale cu proprietarii, (vorbesc de situatia de la noi din asociatie, dar am inteles ca asa se procedeaza peste tot) a solicitat asociatiei sa ne pronuntam cu privire la factorii de corectie pentru toate situatiile (parter, ultimul nivel, colt, sud, nord). In Ag a proprietarilor s-a discutat si s-a ”batut in cuie” acesti factori de corectie, s-au incheiat contractele individuale si s-a purces la lucru.

Luna decembrie-caldura la apart.2 camere+baie si bucatarie (renuntat la repartitoare !) 515 lei !!! calorifere:3 tip panou otel de 600/800/100; 600/1200/100; 600/400/60 si unul de fonta (clasic) cu 16 elementi : maxim de plata la apartam.echivalent CU REPARTITOARE - 227 lei.
Chiar atat de mare am SET-ul caloriferelor??? Ce alt element m-a urcat asa ,,sus" cu factura?
...In noiembrie am avut 309 lei...daca se aplica formula de la artic.17) din ,,Normele" ANRSC ce a variat in afara de acel ,,R max..."???
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
genesis63, utilizator

Alte discuții în legătură

Formula calcul energie termica pentru incalzire apartament care renunta la repartitoare eliasav eliasav Ma intereseaza formula de calcul a energiei termice pentru incalzire in cazul unui apartament care renunta la repartitoare. Elocvent ar fi un exemplu de ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)