Reziliem contractul cu administratorul actual conform hotaririi a doi membri din 3 ai comitetului executiv. Pentru a avea continuitate trebuie imediat adus un nou administrator. Ca presedinte am convocat membrii comitetului pentru a vedea administratori noi insa ei nu sunt interesati, nu participa la nici o intilnire.
Pot eu semna singur contractul cu noul administrator odata ce membrii comitetului nu sunt de gasit deloc? Sun pe telefoane, scriu e mailuri, le bat la usi insa nu raspund si nu am ce face, trebuie angajat un nou administrator. Gunoiul trebuie luat, zapada data samd.
Multumesc, o zi senina.
Nu este simplu. Probabil ca in momentul in care v-ati intrunit si ati hotarat incetarea raporturilor de munca cu vechiul administrator, pe langa faptul ca ati avut motive, ati si consemnat intr-un proces verbal toate aceste lucruri, inclusiv modul de incetare al CIm-ului cu fostul admin. si modalitatea de angajare a noului admin.
Ei, daca nu aveti intelegere din partea membrilor com. ex., va sfatuiesc sa nu va implicati prea tare pentru ca oricat de bine ati rezolva chestiune, se var gasi carcotasi care sa av conteste decizia. Ce telefoane, ce mail-uri... povesti de Creanga.
Pana una-alta, stiu ca sunteti presedinte la o as. prop. mica. Oricum, mica-mare, treceti la munca de jos 1-2 luni, acusi vine timpul sa tineti AG si clarificati acolo. Pana atunci este bine sa aveti 1-2 cereri de angajare, puteti tine un concurs pentru a-l alege pe cel mai bun. Daca aveti o singura cerere, nu aveti ce face... Oricum, informati-va bine depre fiecare om (criuculum vitae, recomandari de pe unde a mai lucrat, de la sector, etc.).
Dar nu e vorba de contract de munca ci de prestari servicii incheiat cu un PFA. Normal ca daca il reziliem trebuie inlocuit. Membrii comitetului nu au curaj nici cit o musca si stiu ca se vor crea de catre frustratii blocului discutii de care pomeniti si dvs., chiar facind bine blocului, ei tot vor latra aiurea, doar de rautate. Eu am curaj sa semnez singur contractul (oricum tot eu il semnam), cui nu-i place scrie acasa sau aici pe forum. hahhahaha.
Ei, daca este vorba de PFA, este mult mai simplu, desi si acolo pot fi niste clauze de incetare, ma rog...
Cu angajarea noului administrator, PF sau PFA, trebuie sa decideti, macar 2 din 3 membri asa cum ziceati la inceput. Ca dvs. semnati contractul, este o alta chestiune...
Cum v-am mai spus, noi cam asa suntem invatati: daca faci, de ce faci, daca nu faci - de ce nu faci? Pana la urma trebuie sa luati o decizie, cum ziceam, poate in AG, daca in com. ex. nu puteti din lipsa de ”combatanti”.
Sa fac ag pentru a semna un contract de administrare cu clauze mult mai bune decit am avut pina acum? Nu.... nu fac asta, am altele pe cap eu.
Semnez contractul de unul singur, ce pot sa faca?
Oricum semnati de unu singur.
Doar Dvs. ca Presedinte aveati acest drept si obligatie in acelasi timp.
Restul comitetului poate decat sa va dea sau nu avizul de a semna, dar de semnat doar semnaura DVs. va fi pe contract.