avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia are nevoie de informatii despre locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia are nevoie de informatii despre locatari

Pentru completarea cartii de imobil si evidenta proprietarilor din bloc, a chiriasilor, am cerut prin avizier copii dupa actele de proprietate, prima pagina (sa nu fie suspiciuni, barata). Ne confruntam cu problema ca nu stim cine sunt proprietari si cine sunt chiriasi si dumnealor nu vor sa comunice. Blocul e plin de chiriasi care spun ca sunt proprietari, chiar semneaza tabele convocatoare pentru adunari generale, ei nefiind nici membri de asociatie nici proprietari in cladire.
Politia a spus ca ne ajuta dar doar cu 4-5 apartamente, in rest sa ne descurcam singuri. Ce pot eu face ca presedinte pentru a avea aceste acte si informatii despre locatari? Pot scrie la finante, la primarie sa ne dea suport si informatii?
Mersi.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 18:05, 30 Ianuarie 2012
N-o sa va dea nimeni,stiu din proprie experienta,ne-am confruntat cu aceeasi problema.Singura solutie,la care am apelat si noi,extras de carte funciara ,dar si acolo s-ar putea sa aveti surprize pentru ca unele apartamente nu apar.
Situatia este ”nashpa” din mai multe puncte de vedere. Faza principala este ca marea majoritate dintre proprietari s-au ”trezit” proprietari si habar nu au ce drepturi si mai ales obligatii au - privind desigur acei proprietari traitori la bloc...
Va inteleg pentru ca in mai toate asociatiile de proprietari se intalneste aceasta situatie - poate nu chiar asa ca la dvs., dar, pe-aproape. Langa blocul meu este un bloc de garsoniere ce apartine de o alta as. prop., cu 100 garsoniere. Pentru ca suntem vecini, ne mai ajutam in unele privinte. Ei, exact asa cum spune @Costica 33, asa se intampla si acolo. Marea majoritate a proprietarilor nu locuiesc in imobil sau sunt plecati in strinatate. Situatia initiala proprietarilor este veche de peste 10-15 ani, dupa care aceasta, in fapt s-a modificat, mai ales ca daca va aduceti aminte, se putea vinde locuinta fara ca proprietarul sa mai treaca pe la asociatie, notarii neavand nici-o obligatie in acest sens... Desigur, au fost probleme deosebite cu acest imobil. In urma cu vre-o doi ani s-a hotarat constructia unei mansarde functionale in schimbul efectuarii de catre dezvoltator a reparatiilor capitale a subsolului si casei scarilor, mantare interfon, efectuarea termosistemului, etc. Ei, a fost un cosmar pentru conducerea as. prop. si a comitetului de initiativa in a lua aprobarea de la toti proprietarii reali ai garsonierelor. Pot sa va spun ca nici in momentul de fata situatia nu este 100% cunoscuta. Asta e...

Opinia mea este sa porniti nu de la al cere prin avizier sa va aduca copii dupa actele de proprietate, ci sa intocmiti un anunt clar prin care trebuie sa le reamintiti, ca, conform Legii 230/2007, si mai ales a normelor de aplicare - HG nr. 1588/2007, art. 12, ca proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari au si Drepturi si Obligatii; astfel, la lit. B. Obligatii, lit.g) se spune: la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie actul de proprietate;

Legea nu spune sa-l aduca barat sau nebarat, ci sa-l depuna. Punct.

Poate ar fi bine sa copiati acest capitol cu drepturi si obligatii ale proprietarilor pe un format marit, sa stie toata lumea ce este si cine stabileste aceste drepturi si obligatii.
Sigur in situatia descrisa, impreuna cu org. de politie trebuie sa depuneti eforturi deosebite pentru intrarea in normalitate.
O situatie foarte clara a proprietarilor reali se gaseste la OCPI (fise cadastrale), dar nu stiu in acest moment care ar fi pretul informarii, asa ”la gramada” a situatiei proprietarilor, pentru a sti macar cui sa cereti documente. O situatie, dar nu stiu cat de exacta a proprietarilor se poate gasi la sectia financiara locala, cei care incaseaza impozitele pe cladiri... Nu cred ca trebuie sa le scrieti, trebuie sa mergeti in audienta, altfel se explica aceste probleme. decat printr-un text oarecare.
Succes!
la OCPI exista varianta de "consultare" costa 10 lei 15 minute iei pe cineva cu tine sa-i dictezi repede toti proprietarii...:closedtopic:

Multumesc tuturor pentru ajutor, aplaud pe cine ma ajuta.
Situatia e cu atit mai deranjanta cu cit CHIRIASI semneaza documente ca fiind membri de asociatie, umbla din usa in usa sa stringa semnaturi de la locatari abuzind, desigur si neclarificind sub nici o forma situatia lor locativa. Semneaza pe tabele convocatoare de adunari generale si ei nu sunt nici membri de asociatie si nici proprietari. Pina la dovedirea calitatii de proprietar, pentru asociatie acesti oameni nu sunt nimic si semnaturile lor sunt nule. Am scris acum cite o cerere individualizata catre aceste persoane sa clarifice in termen de 3 zile prin dovada cu actul de proprietate ce calitate au in bloc si i-am atentionat ca nu pot semna documente ca membri ai asociatiei de proprietari odata ce nu sunt nici proprietari si nici membri.
Imi spunea aseara o amica ca administratia finantelor publice ar fi foarte interesata sa afle cite inchirieri ilegale sunt la noi pe scara si ca ei ar putea verifica. Asa este?
@grecu...actele se depun obligatoriu numai de membrii asociatiei,
La politie trebuie sa existe situatia proprietarilor la adresele respective.
Care este obligatia de a complecta cartea de imobil? normal asociatia este interesata de recuperarea cheltuielilor.chiar prin instanta.Se solicita prin instanta numele proprietarului de la politie. apoi se executa apartamentul

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere/asociatie proprietari cristina86m cristina86m Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are unele datorii la intretinere inca dinainte sa ma mut eu in acest apartament. Din acest motiv, presedinta ... (vezi toată discuția)
Administratori de bloc suciu_diana suciu_diana Buna ziua, s-a pus in vigoare si de cand, propunerea legislativa prin care administratorii comunica chiriasii din bloc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua, am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui ... catalingeek catalingeek Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Propietarul este o persoana fizica si nu are domiciliul in acelasi imobil. Spatiul ... (vezi toată discuția)