Pentru ca am fost intrebat - ce pot eu sa va spun? Si la noi com. ex. a intocmit un anunt, cam in genul celui din articol, sa informam poporul...
Stiti cum este? Afara ninge de rupe. Ei, imediat as. prop. trebuie sa mobilizeze proprietarii sa-si curete aleile de zapada si gheata (este o HCL in acest sens). Cine iese de buna voie? Nimeni, insa noi cei de la asociatie, ce facem? Un anunt, ca trebuie sa iesim, bla, bla..., pe care personal tre' sa-l afisez. Vine "organul" in control, vede anuntul prima data, insa nu este indeajuns. Cunosc mai multe as. prop. care au fost amendate de catre C.Local.
Referitor la dreptu ANAF sa ne ... aia sau ailalta, chiar ca nu am nicio problema. Pe mine, la as. prop. ma intereseaza ca proprietarul care-si inchiriaza spatiul excedentar, sa vina si sa-i declare persoanele in evidenta asociatiei, insa este greu... Proprietarul inchiriaza apartamentul la o persoana, insa in fapt acolo locuiesc 3-4 si asta nu convine celorlalti proprietari. Din acest punct de vedere, pe noi ne-ar interesa mai mult -
...OUG 97 din 2005 privind domiciliul reședința și actele de identitate spune că înscrierea în cartea de imobil a unei asociații se face pe baza actului de identitate (nu a contractului de închiriere). Tot aici apare și obligația ca această carte să fie prezentată ”la cerere, politiștilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor”. Nu fiscului.
Ideea ar fi ca chiriasul daca ar avea contract de inchiriere legal, mai are si viza de resedinta pe CI, atunci nu s-ar mai vorbi de o adevarata debandada produsa de chiriasi. Cunosc cazuri in care zi de zi si noapte de noapte domnii chiriasi o tzin intr-o distractie. Ce scoala, ce regulament de liniste... Regulamentul de liniste s-a rezolvat in forta. Baietii s-au linistit imediat, iar peste 2 saptamani si-au mutat cortul...
Aici ar fi problema. Ca dumnealor - ANAF-ul, umbla dupa taxe si impozite, este treaba lor, ca din acest motiv ii platim!!