avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubire vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubire vecin

La viscolul din aceasta noapte a cazut pe casa si pe masina vecinului un copac care se afla in curtea mea. Cine este raspunzator pentru pagubele produse de acest eveniment ? Ca si proprietar al curtii in care era pomul respectiv am obligatia sa il despagubesc pe vecin ? Mentionez ca pomii nu au crengi uscate, nu sunt pomi bolnavi, din contra este vorba de un brad inalt si foarte vigoros. Care este procedura de constatare si evaluare a pagubelor ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:26, 26 Ianuarie 2012
Parerea mea este ca , fiind un caz de forta majora, nu sunteti in culpa si sunteti exonerat de raspunderea civila.Cel mai probabil, cei de la asigurari vor plati , presupunand ca aveti incheiata o polita pentru astfel de evenimente( ma refer la contractul de asigurare devenit obligatoriu inca de anul trecut).
In cazul mentionat vecinul poate recupera eventualul prejudiciu folosind asigurarea obligatorie/facultativa la casa ,RCA/CASCO pentru autoturism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtuna ce a generat caderea unui pom pe autoturismul personal Dulcina Dulcina in 06-07 ianuarie 2012, un copac din curtea unei institutii de stat, a cazut pe autoturismul personal aflat in parcarea amenajata de ADP. Intre parcarea ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera pagubele produse de un copac cazut pe masina in parcarea amenajata de adp? elenaradulescu elenaradulescu Buna ziua, as dori sa aflu cum sa procedez pentru a recupera pagubele produse de un copac ce a cazut peste autoturismul proprietate personala aflat in parcarea ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate iulianme iulianme Buna seara! As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut. Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)