avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA locuinta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA locuinta

Am cumparat cu antecontract de vc o locuinta pentru care am achitat 40000E cu TVA 19%, in 2008. Firma careia i-am achitat suma, a intrat in insolventa. Dupa nenumarate procese, am castigat definitiv acea cladire, careia i s-a facut o evaluare la nivelul sumei de 34.000E.
Va rog sa-mi spuneti, la ce valoare se va aplica tx de 5% ?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:30, 26 Ianuarie 2012
tva se aplica asupra bazei de impozitare care este reprezentata de valoarea la care se face transferul dreptului de proprietate asupra imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% dariuss dariuss Buna ziua. Am si eu aceeasi problema cu cota unica de 5%. Am cumparat 2 ap anu trecut si ambele antecontracte sunt facute pe numele meu dar asta nu cred ca ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Tva 5%: pretul fara tva rezulta din intelegerea partilor utilizator_name utilizator_name Pret final fara TVA - intelegerea partilor ----------------------------------------------- PRECIZARE: Sunt direct implicat in tema propusa, dar sunt ... (vezi toată discuția)