avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Fisa postului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Fisa postului

Va rog sa ma ajutati cu o informatie , am solicitat o copie dupa fisa postului si mi s-a spus ca nu am dreptul prin lege sa detin o copie dupa fisa postului , sunt functionar public.
Exista un articol de lege care reglementeaza acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:22, 26 Ianuarie 2012
:)) Erau obligati, prin lege, sa va inmaneze un exemplar din fisa postului, atunci cand ati semnat-o (la numirea in functia publica sau cu ocazia modificarii/completarii atributiilor de serviciu).
@scubi: nu mai deschideti subiecte noi pentru discutia aceleiasi teme! Continuati, va rog, topicul initial!

@danacj a scris;

Legea nr. 40/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 225 din 31 martie 2011


ART. 17
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:

a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.



Fiind vorba de functionari publici, eu cred ca se aplica urmatorul text de lege:

HG 611/2008:
Art. 77. - (1) Emiterea actului administrativ de numire se face in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data comunicarii propunerii de numire in conditiile art. 76.
(2) Fisa postului aferenta functiei publice se anexeaza la actul administrativ de numire, iar o copie a acestuia se inmaneaza functionarului public.


Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului utiliyator utiliyator In luna ianuarie 2010 fisele posturilor vor fi actualizate. Care este timpul legal maxim pe care un functionar il are la dispozitie pentru a contesta fisa ... (vezi toată discuția)
Fise post functionari publici puru geta puru geta Am o dilema la cum se numeroteaza fisa postului la functionarii publici prevazuta in Hot. 611/2008? Nu am gasit nicaieri mentionat de unde se pot atribui nr. ... (vezi toată discuția)
Echivalare vechime,angajare petcuelena petcuelena lucrez in momentul de fata in cadrul sectiei adpp al primariei mangalia ca inspector 1 a grad 5 cu studii superioare si licenta in 2008 iunie , ca angajat ... (vezi toată discuția)