avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greseala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greseala

Buna dimineata! Sunt cadru didactic, institutor II. Va rog sa-mi spuneti cui ar trebui sa ma adresez avand in vedere ca salariul meu pe luna octombrie a fost calculat gresit , in loc de o majorare cu 9 procente, acesta a fost majorat doar cu 6 procente, deoarece ultima grila sosita la scoala a fost cea insotita de Ordonanta 15 din luna ianuarie a acestui an (acestea au fost explicatiile secretarei). In baza carei legi, ordonante, hotarari ar fi trebuit ca salariul cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar ar fi trebuit majorat cu 9%? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 09:28, 29 Octombrie 2008
De la 1 octombrie, salariile de bază din învăţământ se vor majora cu nouă la sută. Acest lucru este posibil datorită îndeplinirii indicatorilor precum creşterea produsului intern brut şi a nivelului productivităţii muncii. Conform prevederilor Ordonanţei de Guvern 15/2008, creşterea salariilor cu nouă la sută de la 1 octombrie era condiţionată de realizarea acestor indicatori. În caz contrar, majorarea ar fi fost de şase la sută, identică aceleia din prima tranşă operată la 1 aprilie.
In cazul in care procentul de majorare nu este cel prevazut in lege, va puteti adresa conducerii unitatii sau Inspectoratului scolar Judetean.
Pentru sectorul aparare, primele de vacanta se acorda sau nu?
Incapnad cu 1oct. se acorda majorarea de 6% tot pt.acelasi sector?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent indexare salarii personal didactic in octombrie 2008 gesonya gesonya Va rog sa imi clarificati care este de fapt procentul de indexare al salariilor personalului didactic in luna octombrie 2008 (6% sau 9%?), si baza legala in ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda sporul de vechime in invatamant? Radu_Cri Radu_Cri Buna ziua. Va rog sa ma clarificati in urmatoarea problema. Lucrez neintrerupt in invatamant incepand cu 1 septembrie 2007 pana in prezent. Am luat ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare in invatamant im_swenky im_swenky Am o vechime in campul muncii de 35 de ani, iar in invatamant de 20 de ani. In prezent sunt profesor si as dori sa stiu care este modul de calculare a ... (vezi toată discuția)