avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

ce posibilitati mai am in urmatoarea situatie:
in data de 17.02.2010 Tribunalul admite cererea de dizolvare a S.C. xx S.R.L.
in data de 15.03.2010 S.C. yy S.R.L. depune o cerere de chemare in judecata pe OG 119/2007
in data de 20.07.2010 Judecatoria admite cererea de chemare in judecata formulata de S.C. yy S.R.L.
in speta S.C. yy S.R.L. ce mai poate face????#-o
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:26, 26 Ianuarie 2012
Recurs la hotararea de dizolvare!
Si acum s-au trezit, dupa 2 ani?
Dvs. de fapt pt cine intrebati, pt xx sau pt yy? :) ca sa stim cum sa raspundem
Dizolvarea si lichidarea unei societati sunt doua notiuni diferite, ambele referindu-se la acelasi rezultat, respectiv incetarea activitatii societatii in cauza. Nu se poate incepe lichidarea unei societatii daca nu exista dizolvare. Prin dizolvare se declanseaza procesul de lichidare a patrimoniului social.
Daca instanta judecatoreasca s-a pronuntat asupra dizolvarii, inseamna ca s-a pronuntat pe unul dintre motivele prevazute in art. 227 alin. 1 din legea nr. 31 / 1990.
In cazul acesta nu este temeinic nici un motiv de recurs.
Puneti in executare sentinta pronuntata in baza OG 119 cat mai repede. Notificati lichidatorul ca exista o sentinta in acest sens ..., adica intreprindeti masuri active pentru recuperarea creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE am o societate pt care Registrul com a introdus procedura dizolvarii. in data de 17.02.2010 Tribunalul accepta cererea in data de 15.03.2010 eu introduc ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta societate dizolvata ADELA STROE ADELA STROE in data de 15.03.2010 am depus cererea de chemare in judecata - o.g. 119/2007- cerere ce mi-a fost admisa de instanta, iar in data de 17.02.2010 a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)