avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inregistrare discutii telefonice cu societati ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inregistrare discutii telefonice cu societati furnizoare utilitati.

Buna ziua ,

In operatiile de pertractare telefonica a unor societati , ni se spune la inceput ca va fi inregistrata convorbirea .
Ce se discuta in convorbire , uneori se trasforma in clauze , anexe contractuale , modificari contractuale . Ni se spune ca nu ni se da/trimite hirtii pentru ca ei au inregistrari care tin loc de documente contractuale . Deci :
1.juridic , este acoperita legislativ acesta situatie de a nu se oferii hirtii pentru beneficiar , de a nu avea nimic privind modificarea ? de ce se accepta ca aceste societati sa faca economie de o hirtie ?
2.noi avem dreptul sa inregistram convorbirea si sa folosim inregistrarea ca proba ?
Cel mai recent răspuns: popo_acas , utilizator 22:32, 26 Ianuarie 2012
Aici:

[ link extern ]

scrie, printe altele:
Daca ai acceptat telefonic prelungirea contractului la telefonia mobila nu trebuie sa iti faci griji deoarece aceste contracte nu prezinta valoare juridica daca se ajunge in fata ANPC sau in instanta.
Argumentul ar fi ca nu v-au dat posibilitatea sa studiati si sa analizati oferta si pe suport de hartie.

Iar la a doua intrebare ma gandesc ca daca ati spune si dvs. cand va raspunde operatorul (dupa ce ati ascultat ''poezia'' robotului) ca inregistrati convorbirea, este exact acelasi lucru: l-ati avertizat ca este inregistrata iar continuarea convorbirii inseamna ca a acceptat inregistrarea.
Daca nu vrea, sa inchida - ceea ce ma indoiesc ca va face.

Va sfatuiesc ca atunci cand se prezinta operatorul care va raspunde sa va notati numele acestuia (rugati-l sa-l repete ca sa fiti sigur ca l-ati scris corect) si ora la care ati vorbait.
Este important sa aveti cat mai multe date daca va hotarati sa faceti o reclamatie.
si la ce imi foloseste o astfel de reclamatie? am fost in situatia aceasta la upc, dupa 8 ani de abonament nu am putut rezilia pe motic ca am acceptat prelungirea abonmentului(telefonic) lucru total neadevarat.
nu m-a ajutat cu nimic la opc,(inutili oricum)
Fizic , a face inregistrari nu este o mare problema . Dar daca se ajunge la neintelegere , inregistrarea mea este valabila , este buna la ceva ? Daca eu ma gindesc ca inregistrarea lor nu este buna de nimic , probabil ca ei se gindesc la fel. S-au poate sint pedepsit pentru ca fac inregistrari neautorizate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice andrei.b andrei.b am comandat un produs de pe internet prin call center. in pachet mi-a sosit altceva decat ce am comandat. cand i-am sunat inapoi mi-au spus ca au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Portare numar telefon - este legala taxarea? ADIC1469 ADIC1469 Parintii mei au cerut portarea numarului la o alta companie de telefonie fixa, care are preturi mai avantajoase. Surpriza a venit din partea fostei companii de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea convorbirilor cu operatorii de telefonie, internet si tv Vandelay Vandelay Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns in problema de mai jos: Am un contract de telefonie & internet & tv cu unul dintre marii ... (vezi toată discuția)