avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... PORTARE NUMAR TELEFON - ESTE LEGALA TAXAREA?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

PORTARE NUMAR TELEFON - ESTE LEGALA TAXAREA?

Parintii mei au cerut portarea numarului la o alta companie de telefonie fixa, care are preturi mai avantajoase. Surpriza a venit din partea fostei companii de telefonie care a trimis ultima factura cu o suma imensa. Practic au cerut o ajustare de 60 euro, plus contravaloarea abonamentului pina in 13.11.ac, desi portarea s-a facut in 16.10.2012. Mama mea imi spune ca in aprilie ar fi sunat-o de la compania de telefoane si i-ar fi spus ca ii micsoreaza abonamentul cu 0,8 euro. Poate un telefon sa aiba valabilitate juridica? Nu s-a semnat nici un contract, nici nu au trimis asa ceva, macar sa stim ce clauze presupune. O poveste spusa la telefon e greu sa o ti minte. Eu stiu ca un contract trebuie semnat de ambele parti ca sa fie valabil. Plus, cum isi permit ei sa inregistreze convorbiri, sunt SRI? Legea 161/2010 este valabila in acest caz? Ce putem face? Sa apelam la OPC?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:15, 26 Octombrie 2012
Cred ca in acea convorbire din aprilie mama a fost intrebata daca doreste prelungirea contractului si si-a dat acceptul, ofertele de micsorare a tarifului nu prea vin in interiorul perioadei contractuale.
Cu siguranta operatorul i-a spus mamei ca acceptul de prelungire a abonamentului urmeaza sa fie inregistrat iar daca dansa a a luat la cunostinta nu e nicio incalcare a legii.

Pentru ca o reclamatie la ANPC nu este greu de intocmit, incercati insa in opinia mea nu prea sunt mari sanse sa obtineti ceva. Portarea nu va scuteste de obligatiile pe care vi le-ati asumat prin contract fata de compania la ale carei servicii ati renuntat.

Ghid de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...
Dar fara existenta unui contract scris si semnat, o convorbire telefonica are valoare? Acordul dat telefonic, fara semnatura, fara sa cunosti clauze.
Daca in convorbire i s-au explicat modificarile de tarif cu conditia prelungirii contractului si aceasta este singura modificare fata de contractul anterior, nu cred ca va poate ajuta ANPC insa este o parere personala.
Faceti acea reclamatie invocand faptul ca mama nu a putut citi contractul si a semnat necunoscand clauzele de denuntare unilaterala, pana la urma este singura institutie care va poate ajuta si nu costa nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonat companie telefonie mobila yodus yodus Buna ziua! Sunt abonatul unei companii de telefonie.In urma cu vreo 3 luni am fost sunat de catre un operator si mi s-a propus daca doresc sa trec pe un alt ... (vezi toată discuția)
Prelungire abonament fara acordul meu! Corina271 Corina271 Buna ziua! Anul acesta in iulie teoretic ar trebuii sa îmi expire abonamentul (Vodafone). Anul trecut am fost sunat de un consultant să îmi propună o ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila modificat telefonic arina24 arina24 Buna dimineata, Am o problema cu furnizorul de telefonie mobila. Mama mea are un abonament de 7 ani la un furnizor (nu cred ca am voie sa ii spun numele). ... (vezi toată discuția)