Buna ziua!
Sunt abonatul unei companii de telefonie.In urma cu vreo 3 luni am fost sunat de catre un operator si mi s-a propus daca doresc sa trec pe un alt abonament mai ieftin pentru ca a observat ca media mea de consum era mult mai mica.I-am comunicat acelui operator ca imi parte tentanta oferta insa nu am spus ca sunt de acord si ca o sa ma gandesc la propunerea sa.Chiar de a doua zi mi-a fost prelungit contractul cu 2 ani fara a avea acordul meu nici macar verbal nicidecum scris, totodata am fost instiintat prin email ca mi-a fost schimbat tipul de abonament si prelungit pana in 2016.
Intrebarea mea este: E legal sa prelungesti un contract unei persoane fara acordul prealabil macar verbal daca nu scris? Va multumesc si astept un raspuns ce pot eu face sa renunt la aceasta companie.:(
Daca nu a existat acord nu a existat nici prelungire de contract. Depinde ce a zis utilizatorul. Contractele acestea de la distanta sunt foarte inselatoare. Eu unul nu le recomand niciodata.
Am avut doua astfel de tipuri de contract ambele cu probleme:
1. Am zis Da, dar ..... iar convorbirea a fost taiata dupa DA. Aviz amatorilor daca aveti vreodata de gand sa incheiati un astfel de contract ... macar spuneti inainte de da: daca si numai daca ........
2. Am pomenit despre o extraoptiune si desi aveam contractul si se auzea extrem de clar operatorul (si numai el ) spunea ca el nu aude asa ceva. Efectiv prosteala pe fata.
Ce a patit utilizatorul este un caz destul de frecvent ... ti se cere acordul de a fi prezentata o oferta si te trezesti ca acel acord este folosit pentru semnarea contractului.
e adevarat ca am asteptat mult insa eu stiam ca imi expira contractul cu ei pe undeva prin februarie 2015 pentru ca in 2013 luasem un telefon pe care l-am comandat eu deci era un contract cu care am fost de acord cu prelungire 24 de luni si deci s-ar fi finalizat in februarie 2015, iar ei m-au sunat in aprilie 2014 propunandu-mi un gen de abonament mai ieftin fara insa a ma instiinta ca de fapt mi se va prelungi si contractul cu 24 de luni.Ca orice om care cauta sa mai restranga din cheltuieli m-am gandit hai sa sun sa vad daca intampin vreo problema in eventualitatea in care vreau sa fac o portare catre alt furnizor de servicii telefonice. Am ramas stupefiat can mi s-a comunicat (telefonic) ca al meu contract expira in aprilie 2016.Daca nu m-as fi gandit sa plec de la ei vreodata habar n-aveam de aceasta prelungire.