avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale consilier juridic / asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

consilier juridic / asociat

In ce masura un consilier juridic (avand cm intr-o sc) isi poate deschide propria firma, in care sa detina caliatea de asociat unic? ar trebui sa inceteze raportul de munca cu sc la care e angajat?
daca as dori sa infiintez o sc impreuna cu un alt asociat si acesta ar trebui sa aiba studii juridice?
poate aceasta noua sc sa aiba si obiecte secundare de activitate diferite de domeniul juridic? de ex: servicii de curatenie, salon de infrumusetare, comert, etc.
precizez ca este vorba despre infiintarea unei sc cu domeniul principal de activitate juridic
multumesc
Cel mai recent răspuns: sofia-ileana , utilizator 20:58, 26 Ianuarie 2012
nu puteti avea niciun fel de activitati juridice nici singura nici cu asociati de niciun fel.

activitatile de consultanta juridica se pot face fie in calitate de consilier juridic (angajat conform legii, numai pt firma la care sunteti angajata) fie in calitate de avocat
Buna ziua,

Nu pot mentiona acum baza legala insa legiuitorul nu permite infiintarea unei societati comerciale cu domeniu de activitate juridic.
Avocat ori consilier juridic in conditiile prescrise de Legea 514/200 sunt caile legale de exercitare a acestor profesii.
Este vorba de o Decizie data de ICCJ potrivit careia nu se pot infiinta societati comerciale cu acest obiect de activitate (nu imi amintesc acum nici numarul si nici anul in care a fost data, insa cu siguranta o gasiti pe net).
multumesc foarte mult !
dar pot infiinta o sc cu ob de activitate principal: servicii de curatenie de exemplu (eu fiind asociatul unic), iar in paralel sa indeplinesc functia de consilier juridic in firma in care sunt angajata momentan?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc - cod caen 6910 Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau As dori un raspuns la o intrebare pentru care nu am timp sa stau sa studiez amanuntit. As dori sa inffintez (sa cumpar) o SC pe care sa desfasor activitati ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate sa isi exercite profesia si in afara unui contract de munca? laura-jurist laura-jurist buna ziua un jurist poate sa isi exercite meseria si in afara unui contract de munca? prestari servicii, pfa, srl? vin cu aceasta nelamurire intrucat am ... (vezi toată discuția)
Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)