avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt gravida si urmeaza sa intru in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt gravida si urmeaza sa intru in somaj

buna ziua!as avea o intrebare...
ce se intampla daca firma la care lucrez intra in faliment si pe noi,angajatele, ne baga in somaj incepand cu luna februarie.azi am aflat ca sunt insarcinata in 4 saptamani.daca ar fi sa intru in somaj nu ar acoperi toata perioada sarcinii,nu?si atunci nu as mai beneficia de indemnizatia ptr cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 20 Decembrie 2021
tudorvaleriu a scris:

alinacarmici a scris:

pana pe 29 februarie trebuie sa intri in plata ajutorului de somaj.

Nu sunteti la zi cu modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 38.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã persoanelor prevãzute la art. 17, la cerere, dupã caz, de la data:
a) încetãrii raporturilor de muncã;
...
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.

(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.

lianaloredana:

1. Termenul de inregistrare la Agentia de Somaj este de 10 zile calendaristice de la data concedierii.
2. Chiar daca mai intarziati faceti in asa fel inca sa va inregistrati in cursul lunii februarie, altfel nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

dvs vorbiti de teorie, eu vorbesc de realitate. pentru a depune cererea de acordare a indemnizatiei de somaj, eu am fost obligata la prezentarea carnetului de munca (vorbim de luna ianuarie 2011 ), ori eu am intrat in posesia respectivului carnet pe data de 26 ianuarie, dupa plata de catre angajator a asigurarilor sociale. drept pentru care intampin problemele enuntate in topicul meu...
alinacarmici:
1. Daca dvs. ati avut probleme in procurarea documentelor necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj nu inseamna ca asta este regula si se intampla peste tot.
2. - User-ul a intrebat care este termenul de depunere pentru a nu avea intrerupere in stagiu iar dvs. ati dat o informatie eronata, neconforma cu legea.
- Daca face rost mai repede de acte si le depune in termenul spus de dvs. iese in pierdere.
3. Raspunsul dvs. nu are nici o legatura cu intrebarea user-ului.
da, cred ca aveti dreptate. rog userul sa nu ia in considerare raspunsurile mele.
alinacarmici a scris:
pentru a depune cererea de acordare a indemnizatiei de somaj, eu am fost obligata la prezentarea carnetului de munca (vorbim de luna ianuarie 2011), ori eu am intrat in posesia respectivului carnet pe data de 26 ianuarie,

Daca vorbiti despre luna ianuarie 2011, atunci este simplu. Legea nr. 76/2002 a fost modificata, in sensul aratat de domnul Valeriu Tudor, la sfarsitul lunii februarie 2011, prin OUG nr. 17/2011.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Bună ziua,
Sunt în aceeași situație.
Cum ați procedat va rog?
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Somajul-stagiu de cotizare bebemyc bebemyc Buna!pot intreupe somajul pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate fanyk fanyk Voi intra in somaj la 1 noiembrie deoarece se desfiinteaza intreprinderea.Tot cam atunci trebuie sa intru in concediu de maternitate.cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata alina__ alina__ Mie imi expira contractul pe 30.09.2012 iar adeverinta pentru somaj mi-o da dupa data de 10.10.2012 ma afecteaza cu ceva daca vreau sa intru din somaj in ... (vezi toată discuția)