avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intarziere autorizatie construire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intarziere autorizatie construire

Intr-un contract de prestari servicii beneficiarul este obligat sa obtina autorizatia de construire: aceasta intarzie cam 2 luni de zile apoi beneficiarul lucrarii cere penalitati de intarziere pentru neefectuarea lucrarilor la termen. In contract se stipuleaza penalitatile. Dar de cand incepe sa curga termenul de executie: de la obtinerea autorizariei de construire sau de la data stipulata in contract? Deoarece fara autorizatie de construire nu poti incepe o lucrare iar pe de alta parte ce vina ai , ca si executant ca beneficiarul nu a obtinut-o la timp?
De ce sa platesti penalitati?
E un argument puternic ca lucrarile de constructie nu se pot face fara autorizatie si ca legea trebuie cunoscuta.
Dar conteaza si modul de redactare al clauzelor contractuale, pentru ca 969 c.civ spune ca: conventiile legal incheiate au putere de lege intre parti.
Deci o solutie la problema aceasta ar putea fi o intelegere intre parti, nu? Pentru ca in instanta se invoca clauzele contractuale din partea beneficiarului iar din partea prestatorului intarzierea autorizatiei de construire.
Iar atunci va ramane la latitudinea judecatorului care cantareste mai mult? (bineinteles avand in vedere si prestatia in fata judecatorului).B-)
Intotdeauna recomand concilierile dintre parti, daca partile reusesc o conciliere scutesc bani si timp. Eforturile in acest sens sunt depuse in general de consilierii juridici prin prezentarea cat mai corecta a sanselor de castig. In fata judecatorului v-ar ajuta si ceva practica judiciara in acest sens. poate chiar si la conciliere v-ar ajuta aceasta practica.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea clauzelor contractuale cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu care e procedura pentru nerespectarea clauzelor contractuale pentru un contract de realizare proiecte,produse si servicii artistice. Mai ... (vezi toată discuția)
Penalitati 90% contract de executie lucrari strumfu79 strumfu79 avem un contrat de executie lucrari cu o primarie, pt modernizare drumuri vicinale, terasamente si asfalt, incheiat 08.09.2008; la jumatatea lucrarilor am ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati gaskoe gaskoe Buna ziua. O firma a executat lucrare de reparatii la subsolul unui bloc, in baza unui contract de prestari servicii, incheiat intre reprezentantul firmei ... (vezi toată discuția)