avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca copilul este plecat in germania cu mama sa m-ai trebuie sa platesc pensie alimentara din moment ce eu nu vad copilul
exista o sentinta prin care am dreptul sa vad copilul cand vine in tara dar nu am reusit sa ne intalnim niciodata nu am fost anuntat
as putea deschide un nou proces pentru sistarea pensiei alimentare in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
marisara, utilizator
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 16:20, 26 Ianuarie 2012
Pensia de intretinere este dreptul copilului si trebuie sa o platiti , indiferent in ce tara este.
Legaturile personale cu minorul - dreptul la vizita il exercitati dupa programul stabilit. Daca cu rea- credinta vi se refuza vizitele puteti face plangere.Niciodata insa minorul nu isi modifica programul dupa al dvs.Puteti solicita modificarea programului de vizita.Comunicati cu mama copilului prin notificari si spuneti-i ca doriti sa fiti informat despre venirea minorului in tara.Puteti cere modificarea masurilor privind minorul si in temeiul noului cod civil cereti tutela comuna...aveti cai catre copilul dvs, trebuie sa le urmati.
cea mai buna solutie este sa obtineti, in justitie, exercitarea autoritatii in comun. pt asta, trebuie sa contactati un avocat, procesul nu va fi usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marco-sainz marco-sainz Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)
Nu mai primesc pensia de intretinere a copilului,tatal a plecat in strainatate. corina-mardale corina-mardale In urma divortului acum 5 ani, s-a stabilit program de vizita la tata (un weekend la doua saptamani)si plata pensiei alimentare minorului (procent din salariul ... (vezi toată discuția)
Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)