avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati
M-am intors de curand in tara si nu ami mai gasesc cartea de munca ( pierduta ) cum trebuie sa procedez in acest caz unde trebuie sa ma adresez pentu a avea o alta carte de munca sau o copie
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: mariussyca , utilizator 19:03, 26 Ianuarie 2012
Nu se mai fac carnete de munca ... de la 01.01.2011 s-a abrogat Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca.

Pasi pentru reconstituirea vechimii :
- declararea pierderii carnetului de munca in Monitorul Oficial
- de la fostii angajatori veti solicita eliberarea de adeverinte de vechime pentru perioadele lucrate la acestia . Daca acestia nu mai sunt de gasit fie va adresati Arhivelor Nationale daca angajatorul era de stat , fie ITM-ul daca angajatorul era din sectorul privat.
Adeverintele eliberare le veti pastra intrucat va sunt necesare la pensie.
Va Multumesc pentru timpul dumneavoastra

Daca ami puteti spune si in cazul in care am lucrat cu acte in regula in alt stat din UE se vor adauga si acesti ani la pensia mea ( cand voi iesi la pensie )si unde trebuie sa ma adresez
ce proceduri se fac
Da, se vor adauga si acei ani la pensie .. in acest sens, va trebui sa obtineti din statul in care ati lucrat un „Certificat privind cariera de asigurat” ....
Daca nu va suparati .
Am inteles de la alte persoane ca voi primi pensia care ami este cuvenita pentru ani lucrati in Romania si o alta pensie pentru ani lucrati in afara . Dar daca va trebuie sa iau acel certificat de care vorbeati dumneavoastra trebuie neaparat sa ma intorc in statul din UE sau se poate rezolva si de aici di Romania.
Va multumesc
Am adus cu mine toate contractele de munca pe care le-am avut in statul UE .

Alte discuții în legătură

Pensie pentru pesoane aflate in strainatate alessiacristina alessiacristina s dori sa stiu, pentru socrul meu, care este in spania rezident, cum poate proceda si carei autoritati trebuie sa i se adreseze, in cazul in care doreste ... (vezi toată discuția)
Pensionare in italia marianacostantino marianacostantino Sunt nascut an 16 02 1954.de 4 ani muncesc an italia.am depus dosaru pt pensie in italia pt iesire la pensie cu 40 ani de cotizati. Sa facut demersul sa ... (vezi toată discuția)
Pensie italia - conditii, vechime, varsta silviamarin silviamarin Am o vechime de 23 de ani de munca in Romania si de 7ani lucrati in ITALIA . Care este modalitatea de a incasa un cumul la anii de vechime pentru a intra in ... (vezi toată discuția)