avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prescriptia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prescriptia

ce articol din lege prevede prescriptia drepturi banesti catre angajati de la o societate cu capital majoritar de stat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 26 Ianuarie 2012
Art. 268 C.mun.
(1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
........
c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;
......
Va multumesc=D>
daca am cerut in luna octombrie 2011 in instanta plata salariului suplimentar aferent 2008 2009 2010, se poate invoca exceptia prescrierii dreptului la actiune de catre parata? sau se calculeaza 3 ani de la data chemarii in judecata fiind in calitate de reclamant?
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de cand trebuia sa va achite salariul ...
Sumele ce nu se încadrează in termenul de 3 ani de la data când trebuia să le primiţi şi până aţi formulat cererea de chemare in judecată vor fi considerate prescrise, restul nu.

Alte discuții în legătură

Imprumut prescris? ancut75 ancut75 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Persoana X este angajata firmei sc Y srl. La data de 05.03.2009 - X a imprumutat de la sc y srl suma de 10 000 ... (vezi toată discuția)
Intampinare LIA_MAX LIA_MAX AM DE FACUT O INTAMPINARE IN CARE VREAU SA MA FOLOSESC DE ART.3 DECRET 167/1958 V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU FORMULAREA CORECTA NU STIU CUM SA MA EXPRIM IN ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mai poate fi pusa in aplicare daca se prescrie, dar o parte din bani au fost achitati? adivasi adivasi Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca (trebuie sa-mi recuperez banii de naveta pt 2 ani de la locul de munca anterior), care a fost pronuntata pe 20 oct ... (vezi toată discuția)