avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Vreau sa ma fac avocat !
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Vreau sa ma fac avocat !

Daca am avut condamnare si am facut reabilitare pot urma facultatea de drept si sa profezez dupa terminarea ei?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelatuhut , utilizator 11:08, 27 Ianuarie 2012
Da. Dupa licenta in drept urmeaza examenul de admitere in barou, daca il luati, puteti profesa. Daca s-au radiat faptele din cazier in urma reabilitarii, sunteti admisibil.
Dar reabilitarea in sine nu radiaza faptele din cazier?Nu pentru asta este facuta reabilitarea?Multumesc !
Instanta nu e obligata sa comunice si la serviciul caziere hotararea. Verificati dvs. si solicitati radierea, daca e cazul.
Conduita personala, care include si faptele comise pentru care a intervenit reabilitarea, nu este luata in considerare pentru barou. Altfel sta situatia pentru magistratura, politie etc. Acolo se cerceteaza toata conduita iar cei ce au suferit condamnari chiar reabilitate nu sunt inscrisi la examene.
Multumesc !Am crezut ca toate merg de la sine :)voi face cum m-ati invatat !

Alte discuții în legătură

Profesia de avocat tedyshor_love tedyshor_love as dori si eu o lamurire cu privire la profesia de avocat.sa spunem ca as fi suferit cu cva timp in urma o pedeapsa cu suspendare sau eventual o amenda ... (vezi toată discuția)
Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)
Cazier penal andra-celia andra-celia in cazul persoanelor condamnate anterior cu sentinta definitiva cu executare dar reabilitate de drept ulterior executarii se poate spune ca,cazierul este ... (vezi toată discuția)