avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfiintare firma

Ca orice roman am infiintat o firma cu gandul la marea imbogatire. Firma nu a avut niciodata activitate. de curand am primit o recomandata prin care sunt chemat in judecata pentru desfiintarea firmei deoarece nu mai are sediu (intre timp mutandu-ne de la adresa unde avea sediul firma). Puteti sa-mi spuneti ce costuri vor fi implicate cu procesul de desfiintare a firmei. Desi desfiintarea firmei este si in asentimentul meu, are sens sa ma prezint la tribunal cu avocat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:26, 27 Ianuarie 2012
daca nu aveti activiate, nu sunt datorii, costurile sunt mici.
Sfatul meu este sa initiati dvs. dizolvarea-radierea societatii fara numire de lichidator, in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, deoarece costurile sunt mai mici, respectiv maximum 600 ron. Daca are loc dizolvarea judiciara in conformitate cu art. 237 din aceeasi lege, lucrurile se pot complica, deoarece va trebui sa va desemnati un lichidator care nu munceste gratis va asigur. Pentru a realiza acest demers trebuie sa va miscati rapid, respectiv sa va prezentati la registrul comertului la serviciul de asistenta juridica sa va intocmeasca o hotarare de dizolvare voluntara, sa o inregistrati in registrul comertului.La termenul inscris pe citatie ori depuneti o intampinare in care solicitati respingerea cererii registrului comertului deoarece ati initiat dizolvarea voluntara si anexati dovada demararii acestui demers ori va prezentati in instanta cu aceasta dovada. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare art 235 bordeanu bordeanu In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti ciuspirel ciuspirel Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar ... (vezi toată discuția)