avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema teoretica: 2 regulamente interne?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema teoretica: 2 regulamente interne?

Ce parere aveti:
pot exista, la nivelul unui singur angajator, doua regulamente interne
(spre exemplu, in cazul in care are sedii secundare cu specific diferit, sau in cazul in care relatiile de munca sunt diferite esential pentru personalul muncitor fata de cel tehnic).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:21, 29 Octombrie 2008
Am mai vazut aceasta situatie, dar consider ca ar fi mai simplu sa existe un singur ROI cu preveri pentru toate cazurile.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Dar de ce 2 regulamente? Regulamentul intern se aplica tuturor salariatilor dintr-o unitate si ar trebui prevazut in el relatiile de munca, obligatiile, drepturile, etc. ale tuturor angajatilor!
Multumesc Nikol.ilea!

De ce doua regulamente:
exemplificativ: pentru ca normele de protectie a muncii sunt diferite pentru TESA fata de muncitori, pentru ca regulile de la sediu nu se aplica la diveres puncte de lucru si vice-versa, pentru ca ceea ce constituie abatere disciplinara la un muncitor nu este abatere disciplinara la un economist, pentru ca programul de lucru este diferit.

Anagjatorului nu ii este greu sa intocmeasca un singur document, este doar mai greu de informat si de afisat la aviziere tot ce vrei si ce nu vrei.

2 regulamente incalca vreo prevedere imperativa a legislatiei muncii??

Multumesc.
Nu se pot face doua regulamente.Regulile sunt la fel pentru toata lumea, fie ca e muncitor, fie ca e director.Asa s-ar face si doua exemplare de Codul Muncii.:).
O zi buna!!!
Nu stiu ca vreo prevedere legala sa fie incalcata de existenta a 2 ROI in societate.
Credeam ca si pentru dvs va fi mai simplu cu unul singur.

Alte discuții în legătură

Discriminare la locul de munca sau nu? paul_sonea paul_sonea Buna ziua. Va scriu cu o nelamurire. Astazi la locul de munca am primit un avertisment verbal de la serviciul Resurse Umane, prin care mi se comunica ca un ... (vezi toată discuția)
Regulament intern miha_mimi miha_mimi Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. 1. firma la care lucrez a fost vanduta acum cateva luni. Noii patroni ne-au trimis un nou regulament intern pe care ne ... (vezi toată discuția)
Parere reg intern & fisa post all_in_one all_in_one Buna ziua, O sa trec direct la subiect. Salariatul are dreptul sa ia acasa fisa postului si regulamentul intern? Daca nu, ce sanctiuni ar trebui sa aibe ... (vezi toată discuția)