avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fisa fiscala -ajutor !
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fisa fiscala -ajutor !

o angajata cu salariul min / econ - 670 lei (anul trecut) a primit fisa fiscala pe 2011. mai multe persoane au lucrat salariile in decursul anului. primele 4 luni figureaza, cu venit brut in jurul a 700 lei, iar venit baza de calcul aprox 400.
urmatoarele 8 luni figureaza cu venit brut in jurul a 1000 lei iar venit baza de calcul aprox 660.
repet, salariul de pe care de munca este 670, nu a facut ore suplimentare, bonusuri sau prime. de ce aceasta diferenta ?

va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ligadiangeli , utilizator 10:36, 27 Ianuarie 2012
Mai intai trebuie sa aflati ce castiguri ati avut.
Daca nu primiti/nu mai pastrati fise de plata (fluturasi), solicitati-i angajatorului.
Apoi puteti sa va dumiriti in ceea ce priveste fisa fiscala.
In cazul dat, daca persoana in cauza nu este pensionara, nu are persoane
in intretinere si nici alte deduceri, atunci deducerea personala este 250 Lei.
In cazul prezentat, fisa fiscala o interpretati astfel:
Venit brut - (10,5%+0,5%+5,5%) - 250 = Venit baza de calcul
Impozitul lunar calculat si retinut = Venit baza de calcul x 16%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturasul de salarii gadriana gadriana va rog daca cineva ma poate ajuta ca nu inteleg fluturasul de salariu: sal incadrare 1311 acord indiv. 136 ore 1053 ore ... (vezi toată discuția)
Salarul ! justmusy justmusy As dori sa stiu daca se poate afla din fisa fiscala cati bani am primit pe o luna :) De exemplu venit brut scrie 1812 deduceri personale 150 alte deduceri ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in intreprindere individuala Thot Thot Care sunt contributiile angajat_angajator care mi se retin daca sunt angajata cu contract individual de munca la o intreprindere individuala ? Multumesc. (vezi toată discuția)