avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme care pot aparea cand dezvoltatorul are si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme care pot aparea cand dezvoltatorul are si asociatie proprie

Buna ziua! Dezvoltatorul complexului rezidential in care locuiesc si-a facut si asociatie proprie. Deocamdata nu au aderat toate blocurile. Din punct de vedere juridic, in ce conditii ne poate afecta acest lucru? Ma gandesc la faptul ca, daca acele blocuri au vicii ascunse sau la un cutremur se darama (Doamne fereste), vom avea probleme cand il vom actiona in instanta? Asociatia ar trebui sa-i reprezinte in instanta pe membrii ei, ce se va intampla in cazul in care asociatia apara intrersele dezvoltatorului? Cum sa procedam?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:22, 27 Ianuarie 2012
Cititi cu atentie L 230/2007 si normele de aplicare - HG nr. 1588/2007 - privind infiintarea, organizarea si functionarea as. prop. (M. Of. nr. 43 din 18/01/2008).
Ce are as. prop. cu posibilitatea daramarii blocului dvs.? te asiguri frate, ce dracu sa faci? Ai dat o caruta de bani pe casa, ai vre-o garantie in acest sens sau blocul vostru este facut din gips-carton?
Sigur ca smecherul de dezvoltator si-a 'tras" asociatie proprie, ca de, ii mege capul, din acest motiv este si om de afaceri, insa si voi nu tre' sa stati cu degetul in gura. Cum spuneam, studiati legislatia si vedeti daca mai puteti sa va organizati in as. prop. de sine-statatoare si care sa apere cu adevarat interesele proprietarilor. Eu banuiesc ca dezvoltatorul si-a atras vre-o cati-va proprietari de partea sa, mai are vre-o 100 de apartamente nevandute si se cheama ca este proprietar majoritar, nu? La o eventuala AG, voi veniti la adunare 30-40 de proprietar si el vine cu 100. Se stie ce hotarare se i-a, nu va faceti probleme!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate dezvoltatorul unui ansamblu imobiliar să fie și președintele asociației de proprietari? MuzaUrbana MuzaUrbana Buna ziua. As dori sa stiu daca unul dintre asociații unu grup de dezvoltatori imobiliari are dreptul sa fie si președintele asociației proprietarilor? ... (vezi toată discuția)
Obligația legala cutii postale Evvv Evvv Cine are obligația legala de a achiziționa cutii postale pentru un bloc rezidențial? Dezvoltatorul sau asociatia de proprietari? Luând în considerare ... (vezi toată discuția)
Alegere membri cex asociatie proprietari prin tabel nominal HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Asociatia de locatari din care fac parte are o componenta de 500 de membrii cu proprietati individuale, insumand un total de 8 ... (vezi toată discuția)