avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copilul minor si pasaportul?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copilul minor si pasaportul?

Buna ziua, doresc sa plec cu fetita mea de 1 an din tara.....pot sa o trec pe pasaportul meu sau trebuie sa ii fac pasaport individual ? Am nevoie de procura ceva (mentionez ca o sa plec fara sotul meu). Ma intereseaza care sunt formele legale in momentul de fata.
Va multumesc anticipat de raspuns.O zi buna! :D
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:53, 27 Ianuarie 2012
Nu se mai includ minorii in pasaportul parintilor, trebuie sa ii faceti pasaport individual.

In momentul cand faceti cererea trebuie sa fiti prezenti atat dvs. cat si sotul la ghiseu, cu:
- certificatul de nastere al copilului
- actele dvs. de identitate (ale ambilor)
- taxele de eliberare a pasaportului.

Pentru a iesi din tara doar dvs. cu copilul, sotul trebuie sa dea o declaratie acord la un notar prin care isi da consimtamantul ca dvs. sa faceti calatoria respectiva in tara/tarile de destinatie; de asemenea trebuie sa fie precizata perioada in care veti fi plecati din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)