avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz acord de transformare pod in spatiu de locuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz acord de transformare pod in spatiu de locuit

Buna ziua,

Va rog mult de tot sa ma sfatuiti intr-o privinta: locuiesc intr-o casa nationalizata, in prezent proprietate personala, la parter este proprietar Primaria, etajul il impart cu 1un vecin eu 2 camere el 3, iar podul este spatiu comun si nu a fost impartit. Casa este din 1800, eu am facut diverse renovari. Vecinul meu doreste sa ii dau acordul notarial pt ca sa impartim podul si el sa il transforme in spatiu de locuit, iar eu am refuzat. M-a dat in judecata pe motiv ca refuz sa ii dau acordul. Avocata mea a formulat in intampinare ca eu sunt de acord dar in conditiile legii fapt pentru care sentinta a fost ca eu sa ii platesc cheltuieli de judecata, sa se imparta podul si el sa faca lucrari de consolidare pt a putea amenaja podul. Mentionez ca eu nu dispun de bani pentru lucrari de consolidare si nici nu doresc sa mai investesc in acest imobil pentru ca este foarte vechi si cheltuielile nu ar echivala cu valoarea imobilului, in plus vecinul in cei 20 de ani a fost de rea credinta si a reclamat posesia altor anexe care ne apartineau. Totodata sunt sigura ca nici el nu are bani pentru aceste lucrari si doreste sa faca cu mana lui, azi un perete si maine altul cum a facut de ani de zile.

Acum am inaintat recursul dar am sentimentul ca avocata nu imi apara interesele, deoarece a tot insistat sa scrie ca sunt de acord in conditiile legii cu toate ca eu i-am spus ca nu doresc acest lucru, in plus imi cere sa accept ca asta e lumea in care traim si ca daca nu sunt multumita sa o schimb. Cineva m-a sfatuit sa depun la dosar o declaratie notariala prin care refuz sa imi dau acordul indiferent de orice consolidare ar face acesta. Va rog mult sa ma lamuriti ce sa fac, rezolv ceva cu aceasta declaratie notariala? E bine sa schimb avocatul in faza aceasta de recurs? Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Intabulare spatiu de locuit in pod existent AlinaCa AlinaCa Buna seara, Am construit in urma cu zece ani un spatiu de locuit in podul blocului, deasupra apartamentului in care locuiam. Am primit de la Primarie ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Hello! doresc sa achizitionez un imobil, mai exact o jumatate ... primer55 primer55 Hello! Doresc sa achizitionez un imobil, mai exact o jumatate de casa nationalizata (casa este impartita in 2 jumatati lipite, cu proprietari diferiti, curte ... (vezi toată discuția)