Hello! Doresc sa achizitionez un imobil, mai exact o jumatate de casa nationalizata (casa este impartita in 2 jumatati lipite, cu proprietari diferiti, curte impartita de gard, totul separat). As dori sa renovez acest imobil, sa ridic un etaj ca apoi sa transform casa in spatiu comercial (frizerie, centru masaj). Voi gandi de la inceput renovarea astfel incat sa primesc toate aprobarile ISU, iesiri de urgenta, etc. As dori sa stiu daca am nevoie de acordul semnat al vecinilor pentru infiintarea spatiului comercial inainte de a ma apuca de aceste renovari sau la finalizarea acestora? Problema vine din prisma faptului ca cealalta jumatate de casa este tot spre vanzare si nu stiu peste ce vecini voi da in viitor, daca pot ridica probleme atunci cand voi avea nevoie de semnaturi. Daca ipotetic unul din ei refuza sa semneze, exista o sansa de a castiga in instanta? Fiind o investitie destul de mare, nu as dori sa renovez totul si sa ma blocheze acest acord al vecinilor. Va multumesc!
Cel mai simplu ar fi sa cumparati si cealalta jumatate de casa si astfel scutiti multe alte acorduri, amanari, etc., inclusiv pentru supraetajare ar fi nevoie de acord. Renovarea o puteti amana eventual.
Buna
JOHANNA2011
Am si eu o problema:bunica a murit, are 2 fete, jumatate a dat o unei fete prin contract de vanzare-cumparare, cealalta jumatate a ramas pe numele bunicii,fata ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am
Angi Bardi
Buna ma numesc Angelica sant căsătorită .Soțul are un băiat din prima căsătorie și stau la el.In contractul de casă soțul are jumate si sora lui are ... (vezi toată discuția)