avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am

Buna ma numesc Angelica sant căsătorită .Soțul are un băiat din prima căsătorie și stau la el.In contractul de casă soțul are jumate si sora lui are cealaltă jumătate dar mama lui vitregă i trecuta in contract .Ași dori sa stiu daca doamne fereste soțul meu pat este ceva eu ce drepturi am in acea casa cu mențiunea că locuim împreună de opt ani si am renovat casa împreună (Eu cu soțul meu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cum se numeste contractul de casa? Vanzare cumparare/donatie/intretinere etc?
2. Casa a fost dobandita in timpul casatoriei cu dvs?
3. Sub ce forma e mama vitrega trecuta in act? Adica e trecuta ca ce?
1 ) Contractul este sub forma de vanzare cumpărare. 2)Casă a fost cumpărată înainte de căsătoria cu mine dar împreună am facut renovari la casa. 3) Mama vitregă i trecuta cu dreptul de uzufruct viager.Si soțul meu cu sora lui is trecuți ca părți egale.Sotul mai are un băiat din alta relatie.Eu ași dori sa stiu daca doamne fereste soțul meu pat este ceva eu am dreptul la ce am renovat in casa împreună cu sotul
acest răspuns util
In caz de deces al sotului, jumatatea lui se va imparti intre dvs, in calitate de sotie, urmand sa dobanditi o cota de 1/4 (adica 1/8) si fiu, caruia ii va reveni 3/4 (adica 3/8)
acest răspuns util
Este o problema cu uzufrcutul viager,chiar daca aveti un drept de mostenire,veti fi nud proprietar, adica mama vitrega(uzufructuar) ramane in casa pe timpul vietii ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate Sykesdiana Sykesdiana Buna ziua , eu cu soțul meu suntem căsătoriți de doi ani și avem o fetiță iar acum urmează să avem un al doilea copil .El împreună cu sora lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune aura66 aura66 Am fost casatorita cu sotul meu din anul 1969,in 1987 a decedat socrul meu,s-a dezbatut succesiunea,din care soacra mea a mostenit 1/2,iar din cealalta ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)