avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua , eu cu soțul meu suntem căsătoriți de doi ani și avem o fetiță iar acum urmează să avem un al doilea copil .El împreună cu sora lui dețineau o garsoniera cumpărată împreună înainte de căsătoria noastră .Acum după căsătorie , el cumpără partea ei de garsoniera pentru a fi în totalitate a lui .Dar sora lui vrea sa ii vanda partea ei doar daca eu semnez că nu am nici o pretenție asupra ei(nu vrea sa fiu trecută și eu în contract chiar daca suntem căsătoriți și chiar daca primește bani până la urmă pe partea ei). Săptămâna viitoare ar trebui sa semnez că nu am nici o pretenție și va fi doar soțul în contract (vânzare-cumparare) .Dacă eu semnez , in caz de deces al soțului (doamne ferește ) eu și copiii avem drepturi la aceasta garsoniera?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:49, 27 Noiembrie 2019
Buna ziua,
La divort nu ati avea niciun drept.
La deces dumneavoastra primiti 1/4 si copiii impart 3/4 din bun.
Alte persoane (sora sau altii) nu au drepturi.
Mulțumesc ,asta voiam să știu . Nu intenționăm să divorțăm dar macar să știm dinainte care ne sunt drepturile in orice situație .Dealtfel semnez fara nici o problema .



Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
La divort nu ati avea niciun drept.
La deces dumneavoastra primiti 1/4 si copiii impart 3/4 din bun.
Alte persoane (sora sau altii) nu au drepturi.

Partea ei ar trebui să fie bun comun întrucât este dobândită prin vânzare în timpul căsătoriei!
Dacă i-o dona, îi înțelegeam pretenția însă va fo cumpărată din banii comuni ai familiei, deci munciți și de dvs!
Eu v-aș sfătui să discutați cu soțul, pentru că viitorul este imprevizibil și vă puteți trezi în fața unui indezirabil partaj în urma căruia nu veți primi nimic!
În ipoteza unui deces, veniți la moștenire împreună cu descendenții!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpãrare ? danieldinica danieldinica Sora mea deţine două imobile proprietate personală şi are un copil dintr-o căsătorie anterioară. Din această căsătorie anterioară a dobândit şi ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)