avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare spatiu de locuit in pod existent
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare spatiu de locuit in pod existent

Buna seara,

Am construit in urma cu zece ani un spatiu de locuit in podul blocului, deasupra apartamentului in care locuiam. Am primit de la Primarie autorizatia de construire si receptia la terminarea lucrarilor in baza unui tabel semnat de toti vecinii din scara. Nu am incheiat act notarial pentru instrainarea plafonului proprietate comuna. Acum doresc inscrierea in CF a mansardei si am cerut acordul proprietarilor actuali, tot sub forma unui tabel cu semnaturi. Unul dintre vecini refuza sa renunte la cota parte care-i revine. Spune ca doreste pod. Exista o suprafata neconstruita care este folosita ca spatiu de depozitare, insa eu deduc din putinele cuvinte spuse de acest vecin ca doreste sa fac eu in numele lui intabularea suprafetei care-i revine din plafon. Este posibil asa?
Nu stiu daca, in aceste conditii, merita sa incep o actiune in instanta. Mi-e teama ca sunt mari sanse sa pierd bani si sa nu rezolv nimic.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlinaCa , utilizator 16:50, 28 Octombrie 2015
Podul nu este acelasi lucru cu plafonul
1-
Nu am incheiat act notarial pentru instrainarea plafonului proprietate comuna.

Dv nu ati construit un spatiu de locuit in plafonul proprietate comuna,ci in podul proprietate comuna
Autorizatia de constructie se acorda numai in cazul in care solicitantul face dovada ca este proprietarul spatiului/terenului pe care doreste sa execute constructie
Daca dv nu ati incheiat act notarial pentru instrainarea partii comune,cum ati obtinut autorizatia de constructie ?
2-Conform dispozitii in vigoare acordul pentru instrainarea partii comune ,se poate realiza numai prin acord notarial
3-
doreste sa fac eu in numele lui intabularea suprafetei care-i revine din plafon
.
Plafonul reprezinta parte comuna din condominiu si nu poate fi intabulat dreptul de proprietate in favoarea niciunui proprietar
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2015
ynocentta, utilizator
Am obtinut autorizatia in anul 2005 si nu am incheiat act notarial pentru instrainarea partii comune. Nu am nici o solutie pentru intabularea spatiului construit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)