avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,va deranjez cu aceste intrebari deoarece nu siu ce sa mai inteleg din acest caz confuz.Am fost inregistrat de aparatul radar cu viteza de 64km/h in localitate,am fost oprit de catre agentu de politie si mi -sa intocmit Procesul verbal de contrventie pe care l-am semnat si nu am avut nicio obiectie deoarece totul a fost real.Eu nu am mai primit pina in acel moment nicio contraventie din partea Politiei rutiere ca sa citesc acel P.V in fata agentului de la Pol.rutiera.Toate bune dar cind am ajuns la taxe si impozite nu mi-au primit suma de banideoarece;Citez din ce declara Ag.sef.pr.de polite in referatul sau la judecatorie; I-am solicitat conducatorului auto sa ramina la autovehicolul sau pentru a-i incheia documentatia,acesta conformin du-se.In aceste conditii am incheiat procesul verbal de contrventie respectiv;nerespectare regimului de viteza admis in localitate. Am stabilit 2 puncte amenda in valoare de 134 lei si doua puncte penalizare conf.art.108 alin.1 lit.a pct.4 din OUG.Nr.195/2002 rep.si;;AM OMIS,DIN GRABA SA TREC la rubrica,contravenientul poare achita in 48 de ore jumateate din minumum amenzii, sumade 67 lei,deoarece mai erau inca 3 masini oprite pentru acelasi motiv regimul de vitezaConducatorul auto,a recunoscut savirsirea faptei semnind procesul verbal de contrventie fara sa faca obiectiuni'' Am incheiat citatul in scris dat de Ag.de politie.Acum am primit din nou citatie cu intimpinare din partea Politiei sa ma prezint luna viitoare din nou la Judecatorie.Problema mea este;daca m-am prezentat la taxe si impozite si nu mi-au primit banii ce vina am deoarece am recunoscut contraventia,oare cit vrea IPJ [Editat] duca acest proces cu mine deoarece au treut 6 luni tot cu aminari.Eu sunt cetatean european si imi cunosc drepturile si respect Legile tarii.Va multumesc. O zi buna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 15:49, 27 Ianuarie 2012
Exista un articol in Legislatia rutiera noua ,care spune ca un proces verbal trebuie sa fie completat in mod corect, lizibil si complet, repet complet , altfel isi atrage nulitatea sa (nu exista motive de genul : mai erau oprite 5000 de masini si nu am avut timp). Asa ca in acest caz cred ca puteti cere judecatorului sa anuleze in instanta respectivul proces-verbal, chiar daca sunteti vinovat , ca fiind nul de fapt. Parerea mea , mai cereti pareri .
Mergeţi în principal pe anularea Pv conform art 180 al 1 din regulamentul de aplicare al OUG 195 (citiţi în prealabil) şi în subsidiar pe preschimbarea amenzii în avertisment mai ales dacă sunteţi la prima abatere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie de la politia rurala sergiu_c sergiu_c Buna seara, Astazi am efectuat o depasire pe linie continua intr-o localitate si am fost vazut de un echipaj de politie rurala care bineinteles a pornit dupa ... (vezi toată discuția)
Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)
Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)