avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adaugare probe la dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Adaugare probe la dosar

Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si amenda.
Am depus contestatia la Tribunal pentru a-mi putea recupera provizoriu permisul de conducere si totodata am depus o plangere impotriva politistului la IPJn care s-a soldat cu un dosar penal (in curs de cercetare). Am primit o rezolutie in cazul sesizarii depuse la IPJ, am contestat-o si dosarul este inca nefinalizat.
Din rezolutie reiese clar ca martorul trecut pe procesul verbal ca "martor asistent" nu s-a aflat la locul evenimentelor in momentul refuzului meu de a semna procesul verbal, ci reiese ca a trecut prin zona si a asistat doar la faptul ca autospeciala politiei a intors si m-a tras pe dreapta. In rezolutie se spune ca nu este de rea credinta ca agentul de politie a completat procesul verbal apoi a plecat in cautarea persoanei care se afla in trecere pe acolo. Pe langa rezolutie mai am un film in care agentul de politie imi inmaneaza actele, apoi dovada (eu fiind oprit pentru viteza in localitate - am un martor care poate sustine acest lucru) , refuz dovada, ma intreaba daca semnez pv-ul, refuz deoarece am anuntat la 112 si urma sa mai vina un echipaj de la rutiera, dupa care agentul pleaca, spunandu-mi in timp ce se indrepta spre auto ca mi s-a retinut permisul pentru condus pe contrasens.
Conform art 180 (2) din OUG 195/2002 se precizeaza ca refuzul trebuie sa fie confirmat de un martor asistent, iar art 19 din O2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor precizeaza la pct 3 ca in lipsa unui martor agentul va preciza motivele care au dus la incheierea procesului verbal in acest mod. Conf art 180 (5) din OUG 195/2002 se spune ca agentul este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare (...) sub sanctiunea nulitatii pv-ului.

Intrebarile mele sunt:
1. Cum formulez cererea prin care solicit anularea PV-ului pe baza noilor probe, dar si adaugarea unor probe noi
2. Pot adauga pe suport CD filmul in care se vede cum a fost intocmit PV-ul. Se accdepta ca proba? (mentionez ca filmul a fost facut in prezenta unei alte persoane care se afla in auto alaturi de mine)
3. Pot adauga ca proba rezolutia primita de la Parchet, dar si contestatia depusa impreuna cu dovezile existente?
4. Pot cere interogarea martorului? (se face verbal in fata judecatorului sau in scris)
5. In situatia in care in rezolutie apare evidentiat ca martorul asistent trecut pe pv a trecut prin zona, dar nu a asistat la refuzul meu de a semna pv-ul - acesta este considerat martor asistent (citatul din rezolutie este mai jos)
’ (...) refuzul persoanei vatamate de a semna procesul-verbal de sanctionare contraventionala nu a fost consemnat pe loc de lucratorul de politie in actul respectiv, ci ulterior, in prezenta unui martor care, desi nu fusese oprit in trafic la momentul respectiv, a observat aspectele cuprinse in procesul-verbal de sanctionare contraventionala, avand cunostinte despre acestea(.)
Mentionez ca agentii au declarat ca eram sa ii lovesc, au evitat autoturismul condus de mine,etc , iar in pv apare doar ca am condus pe contrasens fara descrierea faptei si a imprejurarilor care duc la aprecierea gravitatii faptei conf art 180 (1)


Alte discuții în legătură

Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Este corect sistemul juridic din romania? dumitreldd dumitreldd Este bine sa te increzi in justitie? Suntem toti egali in fata legii sau unii sunt mai egali decat altii? Un politist care mi-a incalcat drepturile este mai ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei/ordonantei de neincepere urmarire penala? dumitreldd dumitreldd Pe scurt: In luna 07.2012 am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Braila pe un drum care era situat in afara orasului Braila (la data respectiva). Eu ... (vezi toată discuția)