avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare PV si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare PV si contraventie?

Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie.
La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, la al doilea nu s-a prezentat ipj si nici martorul asistent trecut pe pv, judecatoarea a spus ca nu este de gasit martorul, i-am spus ca pot depune la dosar toate datele de identificare, pe care de altfel le-am depus, a treia infatisare a depus marturie un martor adus de mine, ipj si martorul nici acum nu s-au prezentat, urmeaza a patra infatisare.
In paralel cu plangerea impotriva pv-ului de contraventie am sesizat parchetul in legatura cu modul in care am fost sanctionat. Oprit pentru viteza, am contestat decizia agentului deoarece nu erau semne de intrare in localitate, am depus la dosarul respectiv fotografii si adresa de la un serviciu din cadrul primariei care confirma cele spuse de mine; politistul mi-a retinut permisul pentru condus pe contrasens, fara a-mi elibera dovada, a-mi da dreptul de a aduce obiectiuni sau a-mi spune continutul pv-ului. Am inregistrat cu telefonul mobil cele spuse anterior, iar inregistrarea am depus-o la dosar, dar nu s-a luat in calcul. In declaratii politistul si martorul sunt asemeni lui Tom & Jerry :
Politistul: '' ma deplasam dinspre Calea Galati spre calea ferata, in spate aveam un microbuz condus de martorul asistent, iar contravenientul se deplasa dinspre calea Galati spre Calea Ferata ''
Martorul asistent: ''ma deplasam dinspre calea ferata spre Calea Galati si in fata aveam autospeciala politiei, iar contravenientul venea dinspre Calea Galati spre calea ferata''
---
Politistul : '' a doua zi a venit la mine o persoana de sex masculin pe care nu o cunosc''
Martorul:'' Il cunosc pe agentul NG, am fost oprit de multe ori de acesta, ii cunosc si nr de mobil 074......''
----
Politist: '' a doua zi in timp ce patrulam a venit la noi o persoana necunoscuta care ne-a intrebat ce am patit a doua zi, daca nu ne feream noi, era el lovit (de contravenient'' '' asa am ajuns la concluzia ca s-a aflat la locul evenimentelor si l-am intrebat daca nu vrea sa fie martor asistent'' ( va dati seama cum a dat norocul peste agentul de politie - un martor asistent il cauta prin tot orasul sa se treaca pe pv-ul de contraventie)'
Martorul : a doua zi in timp ce asteptam la capatul traseului, a venit la mine agentul de politie si mi-a spus sa semnez procesul verbal. Am incredere in politist si am semnat"
---
Si mai sunt si alte mizerii in declaratiile celor 2. Mai mentionez ca nu exista nici inregistrare radar pe motivul : '' radarul era inaintat spre centru inainte'' - adica spre mine care mergeam pe contrasens - ''si nu am putut filma deoarece contravenientul a venit din partea stanga si era sa ne loveasca. Am facut manevre de evitare''.
Mizeriile astea nu le-au debitat si in procesul verbal unde scrie ca am condus pe contrasens si fapta comisa este prevazuta de art... din OUG 195/20022 si se sanctioneaza cu art ... din OUG 195/20022.
Mai precizez ca politistul a dat declaratia in fata procurorului si martorul in fata unui agent al DGA. Asta este motivul pentru care declaratiile se contrazic intre ele. Ce e mai grav este ca am filmari, fotografii, un martor care se deplasa alaturi de mine, iar de3 partea cealalta nu au decat declaratii care nu sunt sustinute de nici o proba. De aceea consider ca in acest caz reprezentantul Parchetului Braila este pe aceeasi lungime de unda cu agentul de politie (si sunt mai multe de scris legate de aceste aspecte)
Am demonstrat in ambele dosare cu probe cele sustinute in declaratii, iar pentru a grabi o solutie am luat declaratiile agentului si martorului si le-am depus la dosarul in care am solicitat anularea pv-ului.
La ultima infatisare a depus declaratie persoana care se afla alaturi de mine. La un moment dat a fost intrebata daca doreste sa adauge si altceva. ''Da ! Motivul opririi a fost acela de depasire viteza in localitate'' a spus martorul, iar dna judecator ii spune ca acest lucru se va stabili in alt proces (la Tribunal). In schimb martorul este intrebat daca eram sa lovesc autospeciala politiei, in conditiile in care pe pv nu scrie acest lucru, iar acest aspect se judeca tot in celalalt proces.
Va spun sincer ca imi vine sa merg la urmatorul termen si sa ii pun pe masa permisul de conducere deoarece ce la inceputul anului si pana acum datorita celor 2 procese am fost nevoit sa imi iau 25 % din concediul de odihna.
Nu m-am dus catre Politia Romana, DGA, Politia Rutiera Romana si presa cu toate dovezile si declaratiile care le am pe mana in acest moment deoarece am considerat ca justitia este corecta.
Mi se lasa impresia ca cele 2 procese se amana unul pe altul si nu se da o solutie in nici un caz, probabil datorita relatiei dintre politie - parchet.
Ar fi bine sa ma adresez catre institutiile de mai sus?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dumitreldd , utilizator 20:17, 8 Aprilie 2013
Cauza se va amana pana se va audia martorul asistent, audierea acestuia fiind obligatorie pentru instanta.
Cat priveste eventualele demersuri "mai sus"...eu cred ca ar trebui sa asteptati sa vedeti cum se solutioneaza cele doua dosare.Fara o sentinta judecatoreasca care sa ateste banuielile dvs. nu aveti dovezi ca sunt reale. Poate judecatorul a intrebat martorul doar asa,dupa ce a citit declaratiile depuse de dvs.insa la solutie o sa fie corect. Daca insa politistul nu v-a adus la cunostinta ca puteti formula obiectiuni si procesul verbal nu a fost incheiat legal il puteati ataca si pentru nelegalitate.
Daca aveti suspiciuni ca judecatorul este partinitor, s-a pronuntat deja in cauza prin afirmatiile facute in cursul judecatii sau exista alte elemente care nasc in mod intemeiat indoieli cu privire la impartialitatea sa, puteti formula cerere de recuzare impotriva judecatorului.
In declaratie politistul spune: '' am completat pv si dovada dupa care i-am adus la cunostinta continutul pv-ului iar contravenientul a refuzat sa semneze pv-ul si sa primeasca dovada''
In prezenta martorului agentul a spus ca m-a oprit pentru viteza in localitate, a mers la autospeciala politiei unde a completat pv-ul, iar in timpul asta am apelat 112 si am anuntat ca sunt sanctionat pentru o fapta pe care nu am comis-o.
Agentul a venit de la masina, mi-a inmanat CI-ul, l-am luat, a vrut sa imi dea dovada, am refuzat deoarece mi s-a spus ca sunt oprit pentru viteza si voi fi sanctionat cu 4 pcte penalizare plus amenda, prin urmare nu avea de ce sa imi dea dovada. Am fost intrebat daca semnez - am refuzat deoarece nu stiam continutul pv-ului, dupa care in timp ce pleaca de langa mine imi spune ca mi-a retinut permisul pentru condus pe contrasens. Tot ce spun eu este inregistrat video si audio si depus la dosar. Se vede ca agentul are pv-ul completat si pleaca cu acesta fara a avea martor. PV-ul nu s-a completat in lipsa ci martorul asistent a fost trecut in lipsa.
Mai spun ca martorul asistent este sofer de maxi taxi, iar martorul care a semnat atunci cand pv-ul a fost afisat la domiciliu este un sofer de taxi venit odata cu agentul.
Mai mult s-au dat 2 rezolutii de neincepere a urmaririi impotriva agentului in conditiile in care nu exista la dosar nici o dovada care sa-i sprijine declaratia, ba mai mult martorul asistent declara impotriva agentului, iar colegul lui foloseste expresii gen : '' imi amintesc ca a doua zi a semnat martorul asistent pv-ul'', ''imi amintesc / nu imi amintesc'' - fara detalii, fara nimic.
Ultimul raspuns in rezolutii - ''probele se vor lua in calcul dupa o solutie favorabila in dosarul in care este plangere impotriva pv-ului.'' In rezolutii se spune ca Primaria a emis adresele 401532 si 461532 in 19.11.2012, iar mie Primaria imi raspunde ca pentru anul 2012 nu au emis decat pana la 49000 nr de inregistrare. Parchetul spune ca intr-o adresa primita de ei se arata ca drumul este prevazut cu semne de circulatie si ca ar trebui sa cunosc faptul ca in localitate se circula cu 50 km/h. iar eu am o adresa de la serviciul local care instaleaza semnele de intrare in localitate prin care imi spun ca acele semne s-au instalat la 3 luni dupa producerea evenimentelor. Despre ce justitie vorbim?
Daca martorul a declarat in fata unui agent DGA ceva si acum isi schimba declaratia (ca doar a declarat ca are numarul de telefon al agentului si se cunoaste cu acesta) ma astept ca declaratia acestuia sa fie luata in considerare. Poate intre timp si-a insusit declaratia care trebuia sa o dea.
As opta pentru Politia Romana si DGA deoarece dupa cum decurg lucrurile in acest moment exista o presiune pe aceasta sentinta.
Am discutat cu 3 avocati din BR si GL, le-am spus despre cele doua dosare si am solicitat sa ma reprezinte. Nici uul nu a dorit deoarece:
1. Dosarul impotriva politistului ''este mort din nastere''
2. In dosarul impotriva pv-ului nu am cum demonstra ca nu am condus pe contrasens.
3. Toti sunt soferi, au rude apropiate care conduc, si nu isi permit sa se puna cu politia br, deoarece au mai fost cazuri si au existat anumite sicane.
Sincer le respect decizia si nu ma mira. Imaginati-va ce ar fi patit soferul de maxi taxi daca ar fi refuzat sa semneze ca martor asistent. Aproape tot traseul este prin locurile pe unde patruleaza politia rutiera si in oras patruleaza deobicei doar 2 autospeciale de politie. Ce sanse avea sa nu ramana fara permis? 0.
Eu nu mai am autoturismul pe care il conduceam atunci, iar acum in timpul saptamanii conduc un autoturism de firma. Politia rutiera nu apreste aceste autoturisme deoarece se stie ca firma unde lucrez are reguli foarte stricte in privinta respectarii regulilor de circulatie si a utilizarii autovehiculelor in interes de serviciu. In 5 luni am condus peste 15000 km fara sa fiu oprit macar o data de politia rutiera.
Asta patesti daca refuzi sa te intelegi cu genul acesta de agenti de politie. Eu am considerat ca pentru a castiga bani trebuie sa muncesti cinstit. Dl X a considerat probabil ca este mai usor altfel. Natura probelor si a dovezilor m-au facut sa cred acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei/ordonantei de neincepere urmarire penala? dumitreldd dumitreldd Pe scurt: In luna 07.2012 am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Braila pe un drum care era situat in afara orasului Braila (la data respectiva). Eu ... (vezi toată discuția)
Este corect sistemul juridic din romania? dumitreldd dumitreldd Este bine sa te increzi in justitie? Suntem toti egali in fata legii sau unii sunt mai egali decat altii? Un politist care mi-a incalcat drepturile este mai ... (vezi toată discuția)