avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general curs euro de referinta pt.cifra de afaceri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

curs euro de referinta pt.cifra de afaceri

buna ziua
ce valoare are cursul euro pt. calcululul cifrei de afaceri pe 2011?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ligia Stanescu , Contabil 15:40, 27 Ianuarie 2012
Cursul euro folosit pt CA difera in functie de ceea ce se intelege (sau la ce foloseste CA) prin CA (asa cum si continutul CA difera): cea pt perioada trimestriala de plata a tva, cea pt plafonul de scutire pt intrepr mici, cea pt bilant...

Daca va foloseste, cursul la 31.12.2011 a fost de 4.3197 lei.
Daca va referiti la pragul de 35.000 lei, pentru a deveni platitor de TVA, se foloseste cursul de la data aderarii Romaniei la UE de 3.3817 lei/euro, adica aproximativ 119.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce plafon trebuie depasit ptr a deveni platitor de tva ? Cezar66 Cezar66 In momentul actual sunt ne-platitor de TVA...Ce plafon trebuie depasit ptr a deveni platitor de tva ? (vezi toată discuția)
Plafon tva claudiaP claudiaP Buna seara! O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata: exista o "limita" a cifrei de afaceri? geamby geamby Exista o limita a cifrei de afaceri la PFA? De exemplu, limita maxima 5000 lei, peste limita asta trebuie sa ai SRL sau SA (cifra este aleatoare). Multumesc ... (vezi toată discuția)