avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoane in intretinere, coasigurati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoane in intretinere, coasigurati

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de deducere suplimentara pentru ca fiica are bursa peste 250 lei,

dar deoarece are intre 18 -26 ani, este studenta, este considerata asigurata fara plata (coasigurat) ?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: inasandu , utilizator 09:43, 19 Aprilie 2012
Coasigurati pot fi doar parintii sau sotul/sotia, declarati ca persoane in intretinerea asiguratului.
@inasandu,

Cf. Cod Fiscal:
" Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar."

Nu sunt considerate persoane aflate în întreţinere:

persoanele fizice care deţin terenuri agricole şi silvice în suprafaţă de peste 10.000 mp în zonele colinare şi de şes şi de peste 20.000 m2 în zonele montane


Soacra fiind ruda sotului de gr.1,o puteti declara persoana in intretinerea dvs.pt. deducerea suplimentara la impozitul/salariu. daca nu are venit sau venitul este mai mic de 250lei/luna si nu detine teren agricol si silvic in supprafetele reglementate,dar nu o puteti declara ca fiind coasigurata dvs. la asigurarea de sanatate.
Calitate de coasigurat la sanatate al unui asigurat poate avea doar sotul/sotia,copil/parinte,in cf. cu Legea sanatatii.
Va multumesc frumos pentru informatii.

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere suplimentara persoane in intretinere vs coasigurati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la persoanele aflate in intretinerea unui salariat. In Codul Fiscal sunt mentionate persoanele care se pot afla in ... (vezi toată discuția)
Coasigurat mihaela david mihaela david ce acte trebuie sa depun la servici pentru sotul meu ca sa il pot lua ca si coasigurat pe langa declaratia pe proprie raspundere ca nu obtine venituri si ... (vezi toată discuția)
Coasigurat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, O cunostinta de a mea(salariat) are o fiica care nu a luat Bac-ul in 2011, nu s-a inscris la somaj, deci nu are niciun fel de venit. Poate ... (vezi toată discuția)