avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa aflu daca locuiesc in alta tara si acolo am obtinut o separare de sotul meu daca la noi in Romania separarea este echivalenta cu divortul?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:24, 27 Ianuarie 2012
Avand in vedere prevederile noului Cod Civil cred ca putem gasi un echivalent in: alegerea regimului matrimonial si in separarea patrimoniului.
Separarea in fapt este una, iar divortul este altceva:)...Divortul practic prin act judecatoresc (hotarare) dispune "DESFACEREA CASATORIEI", Separarea in fapt este vointa de a nu mai fi inpreuna cu partenerul, ca o declaratie in fata unui Notar, insa divortul este cu totul alceva. :D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar unul din soti doreste sa cumpere un imobil andreea_adomnitei andreea_adomnitei Buna ziua. In cazul unor soti, se poate ca doar unul din soti sa achizitioneze pe numele si in proprietatea lui un imobil? Si daca da, in cazul unui divort, ce ... (vezi toată discuția)
Convenþia matrimonialã Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu O alta noutate a noului Cod Civil este conventia matrimoniala. Credeti ca va fi utilizată conventia la casatoriile viitoare sau chiar la cele deja ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial van_gabriel2003 van_gabriel2003 Buna ziua, Doresc sa stiu daca printr-un contract prenuptial pot evita in caz de divort impartirea unor bunuri si imobile mostenite care sunt ale mele si ... (vezi toată discuția)