avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare act proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare act proprietate?

Am mostenit de la parinti un teren. Mama il avea mostenire de la parintii ei. Actul de proprietate din 1970 este pentru 1000 de m2. Este si o schita simplista cu forma terenului si vecinii. La vremea respectiva actele arau aproximative. Toti aveau terenuri de 1000m2, un pogon, un hectar etc.
Am incercat sa il vand. Am facut la notar un precontract de Vanzare-Cumparare. La masuratoarea cadastrala facuta cu mijloacele topo moderne a iesit o suprafata de 1387m2.

Notarul nu vrea sa faca actul in aceste conditii. Spune ca diferenta intre cei 1000m2 din Actul de mostenire si cei 1387m2 din realitate este prea mare!

Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: paul1957 , utilizator 19:52, 29 Octombrie 2008
Din pacate, nu vad decat o actiune in instanta penru diferenta de mp.
Multumesc!

CUM? Ce fel de actiune? Impotriva cui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare act proprietate paul1957 paul1957 Am mostenit de la parinti un teren. Mama il avea mostenire de la parintii ei. Actul de proprietate din 1970 este pentru 1000 de m2. Este si o schita ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in actul de proprietate paul1957 paul1957 Am mostenit de la parinti un teren. Mama il avea mostenire de la parintii ei. Actul de proprietate din 1970 este pentru 1000 de m2. Este si o schita ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara katalin32 katalin32 istoria incepe in 1997 cand batrana face act de intretinere nepotului pe 1000m2 vreau sa spun ca avea 3322m2 pe ACT DE MOSTENITOR IN 1998 face act de donatie ... (vezi toată discuția)