avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Sunt preot si lucrez intr-o institutie de stat . Lucrez 8 ore sambata, lucrez 8 ore duminica si as vrea sa stiu cate zile ( ore) mai trebuie sa lucrez in timpul saptamanii daca pentru zilele lucrate sambata si duminica sunt recompensat cu timp liber .
Va multumesc anticipat !
contractul de munca este este pentru 40 ore pe saptamana
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
MutiuViorel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 28 Ianuarie 2012
Asta depinde pentru cate ore este incheiat contractul dvs. de munca (8 ore/zi, 6 ore/zi....2 ore/zi)
Pentru lucrul sambata si duminica trebuie sa primiti alte doua zile libere consecutive in cursul saptamanii si un spor care ar trebui sa fie precizat in CCM sau CIM.

Codul muncii:
ART. 137
(1) Repausul sãptãmânal se acordã în douã zile consecutive, de regulã sâmbãta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbãtã şi duminicã ar prejudicia interesul public sau desfãşurarea normalã a activitãţii, repausul sãptãmânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncã aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncã sau, dupã caz, prin contractul individual de muncã.
(4) În situaţii de excepţie zilele de repaus sãptãmânal sunt acordate cumulat, dupã o perioadã de activitate continuã ce nu poate depãşi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de muncã şi cu acordul sindicatului sau, dupã caz, al reprezentanţilor salariaţilor.
(5) Salariaţii al cãror repaus sãptãmânal se acordã în condiţiile alin. (4) au dreptul la dublul compensaţiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
ART. 138
(1) În cazul unor lucrãri urgente, a cãror executare imediatã este necesarã pentru organizarea unor mãsuri de salvare a persoanelor sau bunurilor angajatorului, pentru evitarea unor accidente iminente sau pentru înlãturarea efectelor pe care aceste accidente le-au produs asupra materialelor, instalaţiilor sau clãdirilor unitãţii, repausul sãptãmânal poate fi suspendat pentru personalul necesar în vederea executãrii acestor lucrãri.
(2) Salariaţii al cãror repaus sãptãmânal a fost suspendat în condiţiile alin. (1) au dreptul la dublul compensaţiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
Daca c.i.m. este de 40 ore/sapt ... asta inseamna 5 zile lucratoare ... munca in week-end este rasplatita in sectorul bugetar cu ore libere platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii peujen peujen lucrez la o firma la care se lucreaza sambata,cu noul cod al muncii conform noilor reglementari repausul saptamanal trebuie sa fie de 48 de ore consecutiv de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Berescu Laura Berescu Laura cum se platesc orele suplimentare?de exemplu tatal meu lucreaza intr-o fabrica cuptorar si nu prea sunt posibilitati pentru zile libere.orele suplimentare sunt ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Salariatii lucreaza sambata 8 ore. Repausul saptamanal l-am acordat duminica si luni. In situatia cand lunea este in luna urmatoare ( ex.martie ... (vezi toată discuția)