avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunicul meu decedat in 1983. Sotie+2 copii(baiat+fata).
Emis certificat mostenitor(dupa 6 luni1983) pentru sotie;
-renuntat la succesiune 1 copil (baiat)
-strain de succesiune prin neacceptare conform art 700 c.civ (fata)
Fata avand 3 fete care vor sa renunte la mostenire in favoarea mea.
Eu nepoata ,unicul copil baiat, cum pot mosteni titlul de proprietate pe anexe si pamantul aferent? avand in vedere ca au decedat atat sotia cat si cei 2 copii.
Totodata cum pot afla si alte titluri ce nu fac obiectul anexelor?(paduri,arabile, etc)

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Dragoselu , utilizator 16:19, 30 Ianuarie 2012
Dezbateti succesiunea dupa bunica. Va veti prezenta toti nepotii in nume propriu. Cele trei daca sunt de acord renunta in favoarea dvs si veti fi unic mostenitor.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune suspendata din 1999 anla2 anla2 Ce se poate face in urmatoarea situatie? - Mama a decedat in 1995 si s-a dezbatut succesiunea in 1995. Au ramas ca mostenitori tatal si cei trei copii. ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)