avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NULITATEA CASNICIEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NULITATEA CASNICIEI

Buna ziua! In urma cu 3 ani m-am casatorit cu un "individ", care mi-a facut viata un calvar, in sensul ca ma tinea ca si sechestrata in casa: nu aveam voie sa ies nicaieri fara el, mi-a pus monopol pe telefon si pe orice alta sursa de a putea lua legatura cu rudele si prietenii, m-a indepartat de toata lumea, m-a maltratat fizic si psihic, incat nu mai stiam de mine; intr-un final am reusit sa fug cu cei doi copii, care au rezultat in urma casatoriei.
De un an de zile stau la parintii mei, an in care am reusit sa-mi revin din toate punctele de vedere si in acest timp am depus si o plangere la politie, povestind cele intamplate, dar nu a avut niciun rezultat, intrucat se considera ca in tot timpul cat am stat cu sotul, eu as fi avut ocazia sa iau legatura cu o persoana sau sa fug la politie si sa cer ajutor... problema este ca in acea perioada el ma adusese in pragul nebuniei, incercand prin orice modalitate de a maltrata o persoana, ca nu pot scapa de el decat prin sinucidere , dar am avut puterea sa nu fac acest lucru, desi toate imprejurarile m-ar fi determinat; asadar, la politie nu am putut rezolva nimic.
Acum, dupa un an de stat la parintii mei, an in care am incercat sa-mi revin, vreau sa divortez si m-am tot gandit la toate caile posibile...intrucat nu as vrea ca el sa aiba acces la cei doi copii, pe care i-a maltratat, in conditiile in care cel mare avea 1 an si 6 luni, iar cel mic 3 luni, iar pe mine ma batea zilnic, si in plus, casnicia noastra s-a bazat numai pe minciuni din partea lui, in sensul ca el s-a dat drept o persoana care nu exista in realitate, ci doar numele a fost cel adevarat.

Avand in vedere, cele relatate mai sus, am citit undeva ca o casnicie se poate anula daca aceasta s-a infaptuit printre altele si pe baza unor neadevaruri legate de persoana unuia dintre soti, dar in termen de 6 luni, si vroiam sa va intreb daca cumva pot apela la aceasta "portita" a legii pentru a se putea desface casnicia mea cu acest om pe are il pot numi psihopat fara acte, in conditiile in care ne-am despartit in urma cu un an, iar in legatura cu decaderea din drepturile parintesti cum credeti ca as putea proceda mai bine?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: alinacris , utilizator 20:37, 28 Ianuarie 2012
Nu sunteti in situatia de a cere nulitatea/anularea casatoriei si nici nu ar rezolva/schimba situatia copiilor care va ramane aceeasi, a copiilor rezultati din casatorie.
Nu veti avea succes nici cu cererea decaderii din dreturile parintesti cat nu exista dovezi ca si-ar fi maltratat copiii. Si nu exista dovezi pt ca dvs la vremea respectiva nu ati anuntat pe nimeni.. politie, protectia copilului. La fel, chiar daca ati reusi si tatal va fi decazut din drepturi, va avea drept de vizita in anumite conditii si decaderea e temporara, nu pe viata.
Cereti divortul si ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre dvs, aveti nevoie de avocat.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțul de un cetățean străin și tutela copilului Anacriss Anacriss Buna ziua! Sunt căsătorită cu un cetățean turc de 6 ani iar în urma căsătoriei a rezultat un copil. Tatăl copilului a devenit dependent de droguri ... (vezi toată discuția)
Ajutor mirela_ila mirela_ila Nu stiu daca ma-m adresat unde trebuie dar am nevoie urgenta de ajutor. am o sora care este casatorita cu acte de 2 ani, are 3 copii minori, de curind a ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturile părintești la cerere Deearaducu Deearaducu Se poate face decăderea din drepturile părintești la cerere...sa explic am un frate care a avut o relație de concubinaj nu căsătorie...sa despărțit ... (vezi toată discuția)