avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informatii despre cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informatii despre cartea de munca

Buna ziua.Doresc sa aflu unde ma pot interesa daca un patron a incheiat unui salariat carte de munca.Am incercat la oficiul fortei de munca dar nu am primit nici un raspuns.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 28 Ianuarie 2012
Puteti solicita societatii copie dupa revisal in care sa se vada pozitia angajatului cu toate inregistrarile in revisal (pentru contractul de munca pe care-l aveti semnat).
Cartile de munca nu se mai folosesc de la 01.01.2011.
Daca un angajat doreste sa verifice daca angajatorul i-a incheiat legal un contract de munca, se poate adresa ITM.
Carnetele de munca au iesit din uz la data de 01.01.2011. Trebuia semnat un contract de munca. Cereti un extras din Registrul electronic al salariatilor.In societatea la care lucrez exista bunul obicei ca dupa transmiterea acestui registru sa se inmaneze salariatului un extras, si omul e mai linistit ca totul o ok...
In calitate de tert nu se pot afla astfel de informatii ...... cel in cauza se poate adresa direct angajatorului sau ITM-ului (in cazul in care angajatorul refuza) pentru a i se comunica un exemplar de pe c.i.m. , precum si o copie de pe pagina din registru unde sunt mentionate inscrierile referitoare la persoana sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal? camelia190609 camelia190609 buna ziua! am si eu o intrebare. cumnatul meu s-a angajat din luna septembrie la o firma,dar nici in ziua de azi nu i se da un raspuns daca are carte de munca ... (vezi toată discuția)
Intrebare maria2777 maria2777 am cerut o copie dupa contractul individual de munca de la angajator .Intrebare: contractul trebuie sa aiba nr in registrul general de evidenta a salariatilor ... (vezi toată discuția)