avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... MASURILE CE SE IMPUN A FI LUATE PENTRU ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

MASURILE CE SE IMPUN A FI LUATE PENTRU BUNA DESFASURARE A ACTIVITATII IN SEZONUL RECE

Ordonanta de urgenta nr. 99 din 29 iunie 2000 privind masurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor încadrate în munca

Art. 5. - În perioadele cu temperaturi scazute extreme angajatorii trebuie sa asigure urmatoarele masuri minimale pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor care lucreaza în aer liber:
a) distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoana/schimb;
b) acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare, scop în care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator;
c) asigurarea echipamentului individual de protectie.

Cateva masuri care trebuiesc luate in functie de activitatea si locurile de munca din fiecare unitate
1. Verificarea traseelor de abur pentru incalzirea halelor, vestiarelor depozitelor, laboratoarelor si altor destinatii.
2. Inlocuirea geamurilor sparte. .
3. Dotarea locurilor de munca cu lopeti, nisip si sare, pentru indepartarea zapezii si ghetii .
4. Asigurarea unui iluminat corespunzator pe timp de noapte in incaperi cat si in afara acestora, acolo unde se lucreaza in schimburi.
5. Verificarea izolatiei la traseele de apa comuna , pentru a evita inghetarea acestora.
6. Verificarea functionarii hidrantilor si a conductelor de alimentare cu apa, la toate locurile de munca.
7. Asigurarea pazei la locurile de munca unde nu se lucreaza la sfirsit de saptamina sau in zilele de sarbatoare, pentru raportarea eventualelor evenimente.
8. Curatarea drumurilor si a aleilor de zapada si gheata , pentru evitarea producerii de accidente prin alunecare.
9. Refacerea hidroizolatiilor la instalatiile, vestiarele, laboratoarele unde pot aparea infiltratii.
10. Asigurarea cu echipament de protectie adecvat sezonului rece, conform normativului intern.
11. Verificarea functionarii aerotermelor la instalatiile unde acestea exista.
12. Pregatirea utilajelor pentru dezapezire in cazul ninsorilor abundente.
13. Este interzisa folosirea resourilor electrice care constituie o sursa frecventa de aprindere prin plasarea lor necorespunzatoare sub birouri, rafturi, etc. unde posibilitatea de a intra in contact cu materialele combustibile (textile,lemn,etc)este foarte mare.
14. Este interzisa folosirea resourilor improvizate, care prezinta un risc deosebit datorita puterii mari a acestora si a deficientelor pe circuitele de alimentare, aspecte care conduc la suprasolicitarea instalatiei electrice la care sunt racordate ( conductori, prize, stechere,etc.).
15. Indepartarea de linga sursele de caldura a materialelor combustibile, inflamabile, explosive.



Cel mai recent răspuns: ady09 , utilizator 22:26, 12 Februarie 2012
Sunt niste masuri de bun simt si fiecare angajator decide cum sa procedeze asfel ca angajatii sai sa-si desfasoare activitatea in conditii de siguranta. Nu inteleg ce doriti sa comentam: Nu sunteti de acord cu ordonanta ???; Considerati ca reprezinta o ingerinta in activitatea angajatorilor???:">
Nu este un subiect de comentat, este o informare , daca vreti, a unor masuri obligatorii ce trebuiesc luate in aceste zile de temperaturi extreme.
Nu cred ca ati observat, postarea face parte din topicul SSM- protectia muncii- unde utilizatorii sunt interesati si le este util un astfel de subiect.
Dovada cele 570 de vizualizari , pana acum .
Nu toate subiectele sunt de comentat, mai sunt si informari utile in acest forum, din toate domeniile legiferate.
Ma bucur ca, subiectul a fost inclus in " CELE MAI INTERESANTE DISCUTII DIN FORUM "
:thumbup:

Ce masuri se iau in cazul angajatior plecati pe teren ( ex. postasi, curieri pedestri)? Angajatorul ii trimite pe sectoare si D-zeu cu mila... Este o bataie de joc din partea angajatorului, care pe timp de vara canicular asa a inteles sa le asigure apa potabila ca a montat niste dozatoare de apa in birourile centrale, iar cei care au plecat pe teren sa se intoarca de la x km daca li se face sete...
De acord cu dvs. este o INFORMARE!!!
Dar, pe forumul SSM, consider ca nu se fac informari generale! Pe acest forum (parerea mea) se ridica probleme de incalcare a legislatiei !!
Cei peste 500 de vizitatori au fost atrasi de subiect. Comentarii.....vedeti singur care a fost impactul.
In acest moment sunt 1084 de vizualizari !
Pe forumul SSM, se ridica orice problema care tine de securitatea si sanatatea in MUNCA !
Daca un avocat , nu-si face bine treaba - meseria, un om pierde un proces, plateste bani sau cu inchisoarea.
Daca un ssm-ist, nu-si face bine treaba- meseria, un om isi pierde capacitatea de munca - sanatatea, atat de scumpa si rara - sau poate plati cu VIATA !
O familie sufera, nu mai au sprijin moral si economic.
Dvs. stapaniti bine legile, eu practica , si problemele mari care sunt in fiecare firma, unde angajatorii nu doresc decat profit mare cu cheltuieli minime !
Scopul postarii nu este acela de a provoca comentarii, asa cum dvs. ati facut, ci acela de a aduce la cunostinta, obligatiile angajatorilor, dar si drepturile lucratorilor !
Sper ca m-am facut inteleasa !

Alte discuții în legătură

Acordare apa minerala salariatilor care lucreaza permanent la temperaturi de peste.+30 grade celsius dar sub +37 grade Eugen Dulhac Eugen Dulhac 1.N.G.P.M./2002-TITLUL VI,Cap.IV “Microclimat Microclimat Art.537. Personalul care lucrează în microclimat cald (peste 30°C) sau rece (sub ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu care sunt obligatiile din punct de vedere ssm ... marivasi marivasi as dori sa stiu care sunt obligatiile din punct de vedere SSM in caz de temperaturi extreme (ex canicula) (vezi toată discuția)
Caldura la locul de munca Adryan69 Adryan69 Buna ziua lucrez într-o hală unde se produc anumite piese electrice . Pe lângă masinariile care produc caldura avem si doua cuptoare cu flacăra deschisa ... (vezi toată discuția)