avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Drepturile animalelor - amenda in urma reclamatiilor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Drepturile animalelor - amenda in urma reclamatiilor unei vecine

Am un catel,bichon,cuminte.Si mai am o vecina care face mereu reclamatii la politie si am platit de doua ori amenda,400 si iar 400,pana cand poate continua?Ce drepturi am ?cum sa rezolv aceasta situatie?am semnaturi de la 14 vecini. multumesc
daca este cuminte de ce face reclamatii?
Banuiesc ca pufuletzul dvs. este galagios si acesta este motivul pentru care sunteti reclamat.
Din punct de vedere al legii, veti continua sa platiti amenzi pentru tulburarea ordinii publice, ceea ce inseamna ca este mai ieftin sa apelati la dresarea patrupedului.....va costa mult mai putin.
Exista un act normativ care reglementeaza modul de detinere a animalelor de companie de catre proprietari (nr.31/2008). In cuprinsul in acest act veti gasi si prevederea care se refera la poluarea fonica si amenzile sunt cuprinse intre 200 si 800 lei (Consiliul Local al sector 1- Serviciul Politia Animalelor).
Legea nr.61/1991 functioneaza si ea in cazul in care sunteti reclamata de un vecin din cauza latratului. Amenzile care se pot aplica conform acestei legii sunt ceva mai mari: 200 lei-1000 lei pe timpul zilei si 500 lei-1000 lei dupa ora 22.00.

Semnaturile stranse de la vecini in lumina celor de mai sus nu va pot ajuta cu nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere animale de companie kronky kronky Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns. (vezi toată discuția)
Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)
Urlete, lătrături și altele asemenea noaptea: unde aș putea să mă adresez pentru un câine care deranjează în bloc? Onshop Onshop Buna ziua, Unde as putea sa ma adresez pentru un caine care deranjeaza in bloc? Urlete noaptea, latraturi noaptea si altele asemenea. Am incercat cu vorba ... (vezi toată discuția)