avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere societate

va rog sa ma ajutati cu cateva precizari:un prieten a avut o societate platitoare de tva careia i-a suspendat activitatea din 2009,in 2003 si-a cumparat o masina pe societate care insa nu`i amortizata in prezent.in fiecare an si`a depus balanta ,bilantul pe zero si se intreaba acum daca ar vrea sa inchida societatea ce se intampla cu masina?o va putea recupera si daca da care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i parcurga?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:46, 29 Ianuarie 2012
Initiaza procedura de dizolvare - lichidare voluntara conform art. 235 din legea nr. 31 / 1990 si radiaza societatea. In hotararea A.G.A. va specifica cum se imparte activele societatii intre asociati, daca este asociat unic in decizia asociatului unic va specifica ca activele societatii vor reveni in totalitate asociatului unic. Este necesar bilant de lichidare, certificat de atestare fiscala ca nu are datorii la bugetul de stat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
@eleonor,

Pentru ca ati deschis acelasi subiect in doua forumuri, am sa postez aici raspunsul colegului nostru @George1962. Voi sterge topicul deschis in forumul " Contabilitate in general".

Va rog ca pe viitor sa nu mai dublati subiectele, deoarece incalcati Regulamentul forumului.
Multumesc pentru intelegere.

@George1962 a scris:
Data post: Duminica, 29 Ianuarie 2012, 16:59
1. Orice masina se amortizeaza in 4 sau 5 ani. Deci premiza falsa.
2.La lichidare orice bun intra in posesia asociatilor daca nu este grevat de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare termen suspendare onrc niko79 niko79 Buna ziua! Am un SRL a carei perioada de suspendare de la Reg. Comertului expira cu 01.03.2016 si administratorul doreste sa o inchida. Societatea nu are ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitete versus lichidare nracolta nracolta Am un SRL, neplatitor de TVA. Sotia este unicul angajat. Ea vrea sa trea ca la PFA. Care este procedura si care ar fi varianta optima si rapida? Mentionez ... (vezi toată discuția)