avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea felului muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea felului muncii

Buna seara
Prima problema: Schimbarea felului muncii dintr-o functie cu studii medii intr-o functie cu studii superioare se face doar printr-un act aditional? Precizez ca s-a organizat concurs pentru ocuparea postului cu studii superioare.
A doua problema: Daca in statul de organizare este prevazut contabil II pot angaja pe cineva pe contabil debutant?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
CYF, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:24, 30 Octombrie 2008
In conformitate cu dispozitiile din Codul muncii:
Art. 17. - (1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentionează să le înscrie în contract sau să le modifice.

(11) Obligatia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului aditional, după caz.

(2) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel putin următoarele elemente:

a) identitatea părtilor;

b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;

c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;

d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificării ocupatiilor din România sau altor acte normative si atributiile postului;

e) riscurile specifice postului;

f) data de la care contractul urmează să îsi producă efectele;

g) în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;

h) durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;

i) conditiile de acordare a preavizului de către părtile contractante si durata acestuia;

j) salariul pe bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea plătii salariului la care salariatul are dreptul;

k) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi si ore/săptămână;

l) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează conditiile de muncă ale salariatului;

m) durata perioadei de probă;

(3) Elementele din informarea prevăzută la alin. (2) trebuie să se regăsească si în continutul contractului individual de muncă.

(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act aditional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunostintării în scris a salariatului, cu exceptia situatiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Daca statutul de organizare prevede anumite conditii pentru un post acestea trebuie respectate.
Multumesc mult
Daca e vorba de institutie bugetara, vedeti ca aveti statute proprii care completeaza Codul muncii.
CYF a scris:

Buna seara
Prima problema: Schimbarea felului muncii dintr-o functie cu studii medii intr-o functie cu studii superioare se face doar printr-un act aditional? Precizez ca s-a organizat concurs pentru ocuparea postului cu studii superioare.
A doua problema: Daca in statul de organizare este prevazut contabil II pot angaja pe cineva pe contabil debutant?
Multumesc anticipat.


Vorbim de functionari publici sau de personal contractant?
Daca in organigrama pentru un anumit post este solicitat un anumit grad de calificare profesionala acest post nu poate fi ocupat decat pe durata determinata , pana la ocuparea postului cu personalul calificat corespunzator de catre o persoana faca calificarea necesara. Postul ramane vacant atat timp cat cel care il ocupa nu are calificarea ceruta pentru postul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca sanda1956 sanda1956 daca un angajat pe studii medii sustine concurs pentru ocuparea unui post studii superioare , pe aceiasi functie, in aceiasi institutie, in acelasi ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod cor buia buia O persoana a fost angajata ca muncitor necalificat - Paznic cod COR 962907, a facut un curs de calificare si a primit un Certificat de Calificare ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a sti Elleny Elleny Care este prevederea legala in baza careia pot solicita sa mi se aduca la cunostinta functia pe care sunt incadrata (pentru ca nu mi s-a dat nici o copie a ... (vezi toată discuția)