avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca

daca un angajat pe studii medii sustine concurs pentru ocuparea unui post studii superioare , pe aceiasi functie, in aceiasi institutie, in acelasi compartiment cum se va face incadrarea : printrun nou CIM, o modificare a vechiului CIM, , un act aditional la vechiul CIM sau doar prin dispozitia primarului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 24 Octombrie 2008
daca angajatul va ocupa un alt post in cadrul firmei, care necesita ca pregatire profesionala studii superioare, se face act aditional la contractul individual in care se prevede noua functie, data de la care isi produce efecte si salariu corespunzator functiei.
Daca este vorba de un functionar public, atunci modificarea se face prin dispozitie a primarului.
Este vorba de personal contractual. Secretarul primariei a spus ca trebuie sa inceteze vechiul contract din initiativa angajatului si sa se incheie un nou contract a urmare a castigarii concursului pentru ocuparea postului cu studii superioare. Credeti ca este coresct ? Eu consider ca nu!

Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului si PENTRU TOATE RASPUNSURILE DE PE FORUM!
Am mai intalnit astfel de cazuri la unele institutii publice .... chiar unele ITM-uri din tara au dat asemenea raspunsuri .
Deci, nu este considerat nelegal faptul ca inceteaza un c.i.m. si se incheia altul cu aceeasi data, dar pe alta functie si un nou salariul.
Atat timp ce partile contractuale raman aceleasi.....orice modificare a contractului de munca se face prin act aditional, conform art 17, alin 4 din codul muncii.

"Art. 17. - (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice." (O.U.G. nr. 55/2006)
(1¹) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul comunicarii ofertei sale privind continutul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz. (Legea nr. 371/2005)
(2) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente :.... (Legea nr. 371/2005)
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului; (O.U.G. nr. 65/2005)
e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
g) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
h) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
i) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
j) salariul pe baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
l) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
m) durata perioadei de proba, dupa caz; (Legea nr. 371/2005)
(3) Elementele din informarea prevazuta la alin. (2) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.

Alte discuții în legătură

Schimbarea felului muncii CYF CYF Buna seara Prima problema: Schimbarea felului muncii dintr-o functie cu studii medii intr-o functie cu studii superioare se face doar printr-un act aditional? ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii dana state dana state Buna ziua! Ce parere aveti despre noile reglementari din Codul muncii? Eu inca-mi bat capul cu el...trebuie sa fac un cim cu timp partial (4 h x 5 zile) si ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Stie cineva care este articolul care face referire la evaluarea profesionala, criterii de evaluare ? Nu mai stiu ce nr. are - mi-aduc insa aminte ca scria \" ... (vezi toată discuția)