avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prejudiciu de imagine

Buna ziua,

In tinerete, adica acum 14 ani am cunoscut un baiat cu 9 ani mai mare...eu eram minora, aveam doar 16 ani. Relatia s-a terminat repede, insa au ramas niste poze foarte deocheate la el pe care eu am crezut ca mi le-a dat...imi daduse filmul dar ii facuse copie pe calculator. O perioada m-a santajat cu ele, pana am pus piciorul in prag si i-am spus ca poate face ce doerste cu ele... insa dupa atatia ani, cand eu sunt maritata(sotul stie tot) si am si un copil, el arata pozele oamenilor din jurul meu. Nu stiu ce sa mai fac... va rog sa ma ajutati.. sunt disperata. pot sa-l actionez in instanta? Credeti ca as avea castig de cauza?

Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:35, 28 Ianuarie 2012
Daca va santajeaza u ele, ii puteti face plangere penala.
Daca nu este vorba de santaj, ci doar arata pozele altor persoane, cu intentia de a va denigra, puteti introduce o actiune civila bazata pe raspunderea civila delictuala si sa solicitati plata daunelor morale. Trebuie sa dovediti faptul ca actiunea respectivului va aduce un prejudiciu de imagine.
Daca pozele sunt foarte deocheate puteti depune plangere penala impotriva respectivului pentru comiterea infractiunii prevazuta si pedepsita de art.325 c.p.:

Raspandirea de materiale obscene

Art. 325. - Fapta de a vinde sau raspandi, precum si de a confectiona ori detine, in vederea raspandirii, obiecte, desene, scrieri sau alte materiale cu caracter obscen, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj stefan_ruxandra stefan_ruxandra ma puteti ajuta?nush daca ma adresez pe forumul care trebuie, dar iata ce vroiam sa va intreb:am o prietena care s-a despartit de prietenul ei, iar acesta are ... (vezi toată discuția)
Santaj si abuz. Pop Paul Pop Paul Buna, am si eu o problema, o fata de 15 ani santajeaza o multime de fete cu poze nud, prietena mea are o poza in costum de baie iar ea o tot santajeaza cu asta ... (vezi toată discuția)
Acuzația de calomnie si defăimare Macesului Macesului O fostă prietenă mi a deschis plângere la poliție pt santaj pe baza unei certi telefonice înregistrate de ea. Este fals. Dar pe baza plangerii am fost ... (vezi toată discuția)