Sunt divortata de 12 ani. Am o fata de 18,5 ani. care mi-a fost incredintata din anul 2000 spre crestere si educare. Fata este in cls XII. Tatal fetei, avocat de meserie, s-a recasatorit de 7 ani. Din 2000 si pana in prezent nu s-a implicat in cresterea si educarea ei decat cu pensia de intretinere pentru care am fost nevoita sa-l dau in judecata de 6 ori, de fiecare data reusind prin relatiile pe care le are la judecatorie, sa reduca suma ce i s-ar fi cuvenit in mod legal pentru diverse motive.
Acum 2 luni fata s-a indragostit de un baiat de 22 de ani, care locuieste singur. Tata e decedat, mama e plecata la munca in italia. Am fost de acord cu relatia, l-am primit la noi acasa de foarte multe ori, am stat de vorba cu el si am constatat ca are un fond bun dar este foarte lenes, e abia in anul I la Facultate, a ami inceput una si nu se omoara cu cartea. Joaca poker pe calculator, canta, viseaza si asteapta banii de la mama pt a fuma un pachet de tigari pe zi si...cam atat. De sarbatori, mai cu voie, mai fara voie s-a prezentat la noi, fie-mea m-a rugat sa-l primim si pe el de Craciun ca e singur si nu are nici bani si am acceptat. Din pacate, lucrurile au luat o turnura nefavorabila noua in sensul ca baiatului a inceput sa-i placa pe la noi unde era bine tratat si i-a sucit fie-mi mintile de tot.
Eu lucrez 12 ore/zi pentru 1600 lei. Tatal fetei are 10000 lei lunar si a inceput sa-i cumpere atentia cu bani. Pe 31.12 cand mi-a cerut bani ca sa plece la rudele baiatului sa-i viziteze, eu am refuzat-o pentru ca nu aveam. Dupa ce m-a scuipat, mi-a vorbit urat , iar baiatul a intervenit in favoarea ei, i-am spus acestuia sa plece. Intre mine si baiat, fie-mea l-a ales pe el, bazandu-se pe suportul material din partea tatalui. Acestuia i-a povestit ca am dat-o afara din casa. In plus, desi l-am anuntat de ce s-a intamplat, tatal i-a virat in ianuarie pensia pe cardul ei.A locuit pana acum 3 zile la acest baiat, desi am incercat sa o conving sa renunte la aceasta varianta si sa locuiasca cu mine sau cu tatal ei. s-a mutat la acesta, dar nu a mai mers nici la scoala nici la meditatii. Tatal mi-a spus ca el ii da apa si mancare, de meditatii nu stie ce face ea.Ce pot face?
Exista vreo cale legala sa o readuc acasa? Fata are media 9.82, vrea sa dea la facultate la Filologie si mi-e teama ca influenta celor doi ii va periclita examenul de Bac+admiterea.
Ce ma sfatuiti? Multumesc mult.